Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Tipy na hry a hračky pre predškolákov

Tipy na hry a hračky pre predškolákov

Tipy pre výber hier a hračiek 3. 9. 2023 3 minúty
Tereza Kotilová
Fantázia frčí na plné obrátky. Taký je svet predškolákov. Hry a hračky by mali preto ich fantáziu podporovať a ďalej rozvíjať. Pri výbere tiež veľmi záleží na tom, či je vaše dieťa viac technicky zamerané, alebo je to skôr príbehový kreatívec. Tak či tak, spoločenskou hrou nikdy nič nepokazíte, a navyše to je perfektný darček pre celú rodinu. Pozrite sa na naše tipy na hry a hračky pre deti predškolského veku.

Tipy na hry a hračky pre predškolákov

Šikovné a variabilné stavebnice

Predškolákom ide fantázia na plné obrátky. Chlapcov aj dievčatá fascinuje všetko, čo sa hýbe, a čo je interaktívne. Preto veľmi oceňujeme šikovné a variabilné stavebnice, ktoré deťom predškolského veku ponúkajú rôznorodé využitie a rôzne možnosti stavania. Tomu zodpovedá talianska stavebnica s prevodovými kolieskami Georello, kde po dostavaní môžete, vďaka zapojenej reťazi a kľuke, roztočiť veľký prevodový stroj.

Tipy na hry a hračky pre predškolákov - stavebnica Georello

Ďalšou skvelou zábavou pre predškolské deti by mohly byť magnetické stavebnice Kinoptik. Rovnako tak sú deti fascinované stavaním vesmírnych vozidiel z magnetickej stavebnice GeoSmart.

Šikovné a variabilné stavebnice - Geosmart

Magnetická stavebnica GeoSmart je pre predškolákov ako stvorená. Postaviť dokonalú stavbu je radosť i výzva súčasne. Stavebnica GeoSmart ponúka dostatok dielikov mnohých tvarov i farieb. Dieliky sa spájajú silnými magnetmi, ktoré kdečo vydržia. Hra je obohatená o kolieska, otočné dosky a ďalšie doplnky, vďaka ktorým sa otvárajú nové možnosti kreatívneho tvorenia. Originalita, výnimočnosť a nadšenie, to sú stavebnice Geosmart!

Po čom predškoláci túžia? Prežiť si svoj príbeh

Fantázia predškolákov nie je zďaleka len technická. Dokážu veľmi rýchlo roztočiť akékoľvek kolieska a vozidlá, ale predovšetkým príbehy. Ich originálna zmes zážitkov a informácií zo skutočného života a čistej fantázie je pre nás rodičov balzamom na dušu.

"Keď boli moje deti menšie, milovala som spoločné hranie divadiel. Prvé podnety sme vnášali my dospelí. Deti sa potom ale nechali inšpirovať a pripravovali nám nádherné predstavenia, vždy jedinečné, vždy vtipné, s nečakanými zápletkami. Hoci tieto kúzelné okamžiky nemožno dokonale zachytiť na fotografie či video, tvoria jedny z najkrajších vlákien našich spoločných rodinných spomienok", vraví Kristýna.

V Agátinom svete nájdete rôzne druhy divadielok, vrátane klasických bábkových, alebo netradičných magnetických. Radi by sme vyzdvihli české bábkové divadlá Marionetino, ktoré sú naozaj dokonale prepracované a nájdete u nás ako kompletné súpravy, tak aj jednotlivé bábky či rekvizity. Pozrieť sa na nich môžete zblízka aj v jednom z našich dielov Agáta TV.

Tipy na hry a hračky pre predškolákov - kúzelné divadlo

Prežívať príbeh môžu predškoláci aj pomocou nádherných postavičiek Arty Toys, vďaka ktorým sa môžu preniesť do sveta princezien, víl, rytierov a pirátov. 

Svet Arty Toys


Každé dieťa má svoju unikátnu fantáziu. Ak majú vaše deti radšej väčšiu oporu na prežívanie svojich príbehov v skutočnom živote, skúste im namiesto divadla ponúknuť napr. magnetickú mapu sveta od francúzskeho Janodu.

Život je hra, hra je život

Najlepšie chvíle s deťmi sú tie, ktoré strávime spolu. Spoločne sa hráme alebo tvoríme. Krása týchto chvíľ je v ich neopakovateľnosti. Hra i akékoľvek kreatívne tvorenie sa vždy vyvíja trochu inak – to, čo bolo pre dieťa ešte včera zložité, dnes hravo zvláda a začína nám v hre šliapať na päty. Takisto vždy, keď hráte spoločenské hry, nasmejete sa a zažívate spolu prekvapivé momenty? Potom je ideálnym darčekom pre vášho predškoláka zábavná spoločenská hra, ktorú u nás istotne vyberiete.

Tipy na hry a hračky pre predškolákov - spoločenské hry

Rozvíjame kreatívnu myseľ

Tento vek je ideálny pre rozvoj kreatívnej mysle, preto nezabudnite vašim predškolákom zaobstarať aj nejakú tú kreatívnu súpravu, ktorá tento rozvoj podporí. Navyše si pri nej užijete veľa spoločnej zábavy a výsledné diela môžu slúžiť pri hrách.

Tipy na hry a hračky pre predškolákov: Rozvíjame kreatívnu myseľ

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.