Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Guľôčkovú dráhu Kullerbü len tak niečo nezborí!

Guľôčkovú dráhu Kullerbü len tak niečo nezborí!

Recenzie 5. 3. 2021 2 minúty
Daniela Dušek
Guľôčkové dráhy deti proste milujú! A majú ju v obľube už tie najmenšie deti. Túžia si postaviť svoju dráhu, ktorá sa len tak nezbúra a pozorovať farebnú guľôčku po ceste smerom dole. V spolupráci s mamičkou Danielou z blogu www.pazravo.sk sme otestovali drevenú guľôčkovú dráhu Kullerbü, ktorá je určená pre najmenšie deti. Daniela s dcérou sa vrhli na skladanie dráhy, testovanie a užívali si spoločný čas. Ako sa páčila? Prečítajte si jej recenziu na guľôčkovú dráhu Kullerbü a nechajte sa inšpirovať. Navyše pre vás guľôčkovú dráhu krásne nafotila!

Čo je Kullerbü?

Kullerbü je zábavná guľôčková dráha od nemeckej značky Haba. Stavebnica obsahuje rôzne zvukové prvky, ktoré sú pre dnešné deti veľmi zaujímavé. My máme konkrétne guľôčkovú dráhu so zvukovým efektom, ktorá obsahuje 23 častí. Nemusím vám asi písať, že dcérke sa najviac pačia tie dva červené zvončeky. Ešte dobre, že nebola zvedavá tak ako ja, pretože som sa ihneď po postavení dráhy pozerala na ďalšie súpravy v ponuke. Keby ich videla dcéra, určite by ich chcela všetky mať a vôbec by som sa jej nedivila.

Rozmerov sa nebojte

Trochu som sa obávala, či dráha nebude zaberať veľa miesta, ale bola som veľmi milo prekvapená. Dráha, ktorú sme si vybrali je jedna z tých menších. Nebudem vám klamať, ale už sme si s pánom J. v priloženom katalógu pozreli ďalšie doplnky k súprave. Túto hračku totiž môžete neustále meniť a dopĺnať o ďalšie časti, ak by sa vám náhodou zdalo, že ste už postavili všetko (čo sa asi nestane).

Kvalitné a bezpečné plastové prvky

Guľôčková dráha Kullerbü je vyrobená z kvalitného bukového dreva, preglejky a plastu. Drevené diely sú veľmi príjemné na dotyk, krásne voňajú a vďaka svojej odolnosti sa tak hračka môže dediť aj z generácie na generáciu. Ak sa pýtate, prečo nie je celá dráha z dreva, výrobca prináša túto odpoveď: "Zatiaľčo časti z bukového dreva zaistia stabilitu dráhy, tie plastové vnesú do hry flexibilitu."

Plastové diely sú vyrobené z mimoriadne kvalitného a odolného plastu a sú naprosto bezpečné pre deti. Veľkou výhodou tejto stavebnice je zacvakávací systém, takže se vám pri hre nestane, že se celá dráha rozpadne. Máme doma niekoľko vláčikodráh, ktoré nemajú také pevné spoje a v miestach, kde sa nachádzajú mosty sa rozpadávajú. Dcérka sa to vždy snaží opraviť, ale aj tak jej často musím pribehnúť na pomoc. A ako už to býva zvykom, stane sa to vždy v najmenej vhodnej chvíli.


S dráhou Kullerbü je to však iné. Ja sama som mala trochu problém so stavaním dráhy, pretože som sa bála, aby som niečo nezlomila. Veľmi milo ma prekvapilo, ako stavebnica odoláva mojim nešikovným rukám a zdá sa, že bude súčasťou detského sveta u nás doma na veľmi dlhú dobu. 

Hračka je vhodná pre chlapcov aj dievčatá vo veku od dvoch rokov. Jednotlivé dieliky sú veľké tak akurát, aby ich deti nemohli prehltnúť alebo sa s nimi inak poraniť. Malým detským rúčkam sa časti veľmi dobre držia a nevypadávajú. Dráha je samozrejme vhodná aj pre rodičov a nás bavila veľmi dlho. Dokonca aj teraz si v izbičke len tak zvykneme pustiť guľôčky dole dráhou, aby sme počuli cinkot zvončekov. Dráhu otestoval aj švagor, ktorého naprosto uchvátila a hneď vymýšľal, ako by ju vylepšil. Táto dráha však žiadne vylepšenia nepotrebuje.

 

Pri jednej súprave neskončíte

Dcérka má túto guľôčkovú dráhu momentálne rozloženú v detskej izbe. Na Instagrame som pod hashtagom Kullerbü našla videá a fotky rôzných ľudí a zistila som, že toto je proste jedna z tých hračiek, ktorá vás úplne pohltí a je návyková v tom najlepšom slova zmysle. Jednou dráhou to nejskôr nikdy neskončí, pretože k nej môžete prikúpiť všelijaké autíčka na zotrvačník, ktoré vozia pasažierov - tie farebné guľočky s usmiatymi tváričkami. Súčasťou jednej zo súprav sú okrem iného aj domčeky, ktorými guľôčky prejdú a spadnú rovno do zaparkovaného auta.


Článok vznikol v spolupráci s blogerkou Danielou, www.pazravo.sk
Online obchod
Zdieľať
Daniela Dušek Daniela, marketérka, ktorá sa ocitla vo svete hračiek odkedy sa jej narodila dcérka. Píše blog, tvorí podcasty a nielen na Instagrame ukazuje tipy na zaujímavé detské hračky, ktoré majú u detí úspech.