Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog BRIO: Švédska tradícia a výborná kvalita drevených vláčikov

BRIO: Švédska tradícia a výborná kvalita drevených vláčikov

Tipy pre výber hier a hračiek 2. 1. 2024 3 minúty
Kateřina Hrubešová
Pod značkou BRIO vám predstavujeme švédsku firmu, ktorá sa zaoberá výrobou drevených hračiek. História značky BRIO začína v roku 1884 v Osby, kde pán Ivar Bengtsson v 18 rokoch začína s predajom pletených košov. Jeho podnikaniu sa darí, a tak v roku 1907 vzniká prvá hračka – drevený koník. Postupne jeho sortiment rastie a hračky sa stávajú jeho dôležitou súčasťou.

Tradičná švédska značka BRIO - drevené vláčiky pre každé dieťa

Tradičná švédska značka BRIO

Z výrobkov spoločnosti BRIO patria vláčikodráhy a ich príslušenstvo medzi tie najobľúbenejšie. Práve táto značka začala vyrábať drevené vláčiky a dráhy ako prvá na svete. V roku 1958 predstavila miniatúrnu drevenú železnicu s niekoľkými súpravami vláčikov a príslušenstvom, ktorá zožala úspech po celom svete. Všetky deti zatúžili po drevenej vláčikodráhe BRIO. A tak sa pôvodne malý rodinný podnik rozrástol do veľkej globálnej spoločnosti s pobočkami po celom svete. V roku 2019 oslávila spoločnosť 130 rokov od založenia.

BRIO si zakladá nielen na prémiovej kvalite, ale tiež na filozofii ohľaduplnej k prírode. Od roku 2014 sú všetky drevené hračky vyrábané z FSC certifikovaného dreva. To znamená, že všetko použité drevo na výrobu finálneho produktu pochádza zo zodpovedne spravovaných lesov a je možné dohľadať jeho pôvod. Pre značku BRIO je tiež charakteristická dlhá trvanlivosť, s ktorou sa hračky dedia z generácie na generáciu.

Vláčikodráhy BRIO
 

Súpravy vláčikodráh BRIO pre začiatočníkov

Ideálne na začiatok je vybrať niektorú zo súprav, v ktorej nájdete koľaje, vláčiky, závory, rušňovodiča a dokonca i tunel. Veľmi obľúbená je súprava vláčikodráhy s osobným vlakom, závorami a cestným prejazdom, ktorá obsahuje diely na zostavenie dlhej dráhy koľají vrátane prejazdov a nástupiska. V našej ponuke nájdete tiež obľúbenú vláčikodráhu s mostom a nástupiskom. Deti s nadšením oceňujú predovšetkým to, že súčasťou tejto súpravy sú malé figúrky, s ktorými sa môžu hrať.


 

Mašinky BRIO idú s dobou

Mašiniek nie je nikdy dosť! Značka BRIO nezostáva pozadu, ba naopak vždy posúva latku dopredu. Pôvodné tradičné vláčiky doplňujú vlakovú súpravu na diaľkové ovládanie, s ktorou zažijete akčnú jazdu vpred a vzad. Lokomotíva má tiež svetelné a zvukové efekty, čo prinesie deťom skutočný zážitok z hry s vláčikmi. Ovládať ju možno tiež pomocou tlačidla priamo na mašinke, čo poteší najviac malé deti. Ako pohon potrebujete 2 batérie AAA.

Novinkou medzi vláčikmi na baterky je parná lokomotíva s realistickými parnými efektmi, svetlom, nákladným vozidlom a nákladom. Vodu do lokomotívy doplníte nákladom z nákladného vozidla. Sledujte, ako z komína vychádza bezpečná para na dotyk a užívajte si zážitok z hry.

BRIO vláčiky na elektrický pohon

Obľúbená je elektrická lokomotiva, ktorá sa nabíja cez USB. Vagóniky dokáže ťahať po koľajisku približne deväťdesiat minút. Mašinka jazdí vpred i vzad, pred ničím sa nezastaví, strmo stúpa do kopca a zvláda prudké zjazdy s ľahkosťou. Veľkou výhodou je, že nie je potrebné neustále kupovanie nových batérií. Vláčik večer dobijete cez USB kábel a druhý deň máte vláčikodráhu pripravenú na ďalšiu divokú jazdu.
 

 

Doplnky k dreveným vláčikom BRIO

Drevenú vláčikodráhu môžete rozširovať i o doplnky a príslušenstvo. V ponuke Agátinho sveta nájdete výhybky, stanice, tunely a ďalšie rôzne veci. Tým sa stáva z vláčikodráhy úžasná hračka, pri ktorej je zaručené, že sa k nej deti budú neustále vracať. Hneď ako postavia svoju vysnívanú dráhu, dokážu sa hrať celé hodiny a dni. Doplnky sú veľmi obľúbené, pretože pozdvihnú hru s vláčikmi na ďalšiu úroveň. Navyše je to krásny darček, ktorý urobí skutočnú radosť!


 

Húú húú, vezieme vám špeciálnu zľavu 15 %

Húú húú, vezieme vám špeciálnu zľavu 15 % na všetky produkty značky BRIO, ktorá platí až do 31. 1. 2024 či do vypredania zásob. Ulovte si obľúbené kúsky od značky BRIO za výnimočnú cenu skôr, než vám ujdú. 



Značka BRIO vie, že hra je dôležitá pre rozvoj a tvorivosť detí, ale veľakrát i dospelých. A to je dôvod nikdy sa neprestávať hrať.
 
Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.