Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Môj detský sen: Kde žijú bábiky?

Môj detský sen: Kde žijú bábiky?

Tipy pre výber hier a hračiek 19. 10. 2020 3 minúty
Kateřina Hrubešová
Domček pre bábiky patrí medzi obľúbené hračky. A rozhodne nie je len snom každej malej slečny. I chlapcov totiž táto hra veľmi baví. V domčeku nájdu domov nielen bábiky, ale tiež obľúbené figúrky a zvieratká alebo dokonca autá. Detskej fantázii sa medze nekladú. Domček sa tak stáva súčasťou a kulisou radu detských hier. Voľná hra deťom umožňuje zažívať život na nečisto, skúšať rôzne roly - byť mamičkou, tatkom, hasičom, psíkom či kozmonautom. Dieťa rozvíja hlavne fantáziu, slovnú zásobu a predstavivosť.
Vybrať drevený domček pre bábiky nie je úplne ľahké. Chcete vybrať niečo pekné, kvalitné, čo sa bude páčiť vášmu dieťaťu. V hračkárstve či na internete nájdeme mnoho domčekov pre bábiky, ale koľkokrát sa niečo páči dospelému, zatiaľ čo pre dieťa je to nezaujímavé. Spravidla máte dve možnosti, čo sa týka materiálu. Môžete vyberať buď domček plastový alebo drevený. V Agátinom svete dávame prednosť prírodným materiálom – drevené hračky majú totiž kúzlo, ktoré tie plastové nikdy nedosiahnu! Sú príjemné na dotyk, vyznačujú sa vysokou kvalitou a dlhou životnosťou. Dieťa dokáže k drevenej hračke nadviazať počas niekoľkých rokov hrania omnoho trvalejšiu emočnú väzbu než k plastovým hračkám, ktorými je detská izbička zahltená. 


Djeco - zostav si svoj rozprávkový príbeh

Francúzska značka Djeco je priamo špecialistom vo svete hračiek. Vyrába veľmi kvalitné drevené domčeky, ktoré vás na prvý pohľad zaujmú krásnym dizajnom a tiež variabilitou. Môžete zaobstarať domček s vybavením alebo nechajte deti zostaviť si svoj vysnený domček. Zariaďte nádhernú spálňu, obývačku, modernú kuchyňu a skvostnú detskú izbičku. Okolo žiadneho domčeku nesmie chýbať strážny psík. Pri vybavovaní domčekov doplnkami si s deťmi užijete mnoho zábavy a spoločne stráveného času.
 

Drevený domček Djeco odporúčame pre deti od 5 rokov. Domček je stabilný a na každej strane otvorený, takže sa deti ľahko a pohodlne dostanú do všetkých miestností.

Úplnou novinkou od značky Djeco sú nenapodobiteľné figúrky víl a princezien pod vlastnou značkou Tinyly, ktoré sa zrodili z poetickej a rozprávkovej predstavivosti ilustrátorky Virginie Brachetovej. Každá postavička je jedinečná a môže byť hrdinkou nejedného detského príbehu. Ten môžu prežiť v domčeku v tvare mraku s ohromujúcou a báječnou Sunny a jej verným kamarátom. Domček má interiér s kuchyňou, spálňou a jedálenským stolom vo farbách, ktoré oslovia každé dievčatko. S týmto domčekom sa ľahko vydáte i na cesty. Jednoducho všetko zbalíte dovnútra, zavriete a hurá na výlet! Ak túžilo vaše dievčatko po princeznej s dlhými vlasmi, vyberte domček s báječnou Sunny a jej verným psím kamarátom


 

HAPE - skutočné domy pre bábiky

Túži vaše dieťa po skutočnom domčeku pre bábiky? Skvelou voľbou sú domčeky od Hape. Jediné, čo potrebujete, je dostatok miesta v detskej izbičke. Nie sú to obyčajné domčeky, sú to skutočné domy! Vyberať môžete z dvoch typov - veľký rodinný dom s garážou alebo farebný domček, ktorý má viac poschodí. Oba domčeky sú kvalitne a do detailu spracované kompletným vybavením. Nábytok teda nemusíte dokupovať zvlášť.  
 

Deti budú domček milovať. Vyzerá ako skutočný a vďaka veľkosti ho odporúčame i pre menšie deti. Takýto darček nekupujete každý deň, preto si doprajte skutočnú kvalitu!


 

Pikle - izbička schovaná v kufríku

Kufríky, do ktorých sa vojde celý svet a ktoré vyzývajú detskú fantáziu k akcii, to je česká značka Pikle. Kufrík je vlastne polotovar. Deti objavia v kufríku nábytok a bábiky vyrobené zo surového dreva. Doma iste nechýbajú kúsky látok na výrobu sukne, trička, šiat alebo iného oblečenia podľa ich fantázie. Figúrky bábik čakajú, až si ich deti dotvoria podľa svojej fantázie. "Na tohtoročnom kreatívnom festivale zožalo tvorenie figúrok obrovský úspech u detí i rodičov. Počas tvorby deti hýrili nápadmi a fantáziou.", vraví Kristýna.
 

Kufríky Pikle sú skvelou hračkou na doma i na cesty. Nie je nič krajšie, než si vziať so sebou svoju obľúbenú hračku na prázdniny k babičke. Odporúčame pre predškolákov.


Do domčeku pre bábiky sa rozhodne vyplatí investovať, pretože sa s ním deti vyhrajú mnoho rokov. A možno vydrží i niekoľko generácií!
Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.