Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Trávime čas vonku: Agáta prieskumníčka

Trávime čas vonku: Agáta prieskumníčka

Tipy pre výber hier a hračiek 18. 7. 2023
Tereza Kotilová
Leto = jedinečná príležitosť vyraziť v ústrety novému dobrodružstvu. Poďte si užívať čas vonku a spoločne s Agátkou sa stať prieskumníkmi prírody.

Agáta prieskumníčka

Expedícia príroda môže začať

Batoh pre dobrodruhov nahodiť na chrbát, opasok pre skutočných prieskumníkov zapnúť okolo pása a môžeme vyraziť za dobrodružstvom. Že práve neviete kam sa vydať? Čo takto po okolí? Uvidíte, že aj okolie domova je miestom plným prekvapení a je tu mnoho zákutí na prieskum. Batoh obsahuje všetko, čo potrebujú mladí dobrodruhovia pre svoju expedíciu za novými objavmi a opasok s vybavením ponechá detské ruky vždy voľné.

Pobyt v prírode deti obohacuje vo všetkých možných smeroch. Urobte si pekný deň a vyrazte s deťmi do prírody. Ukazujte im krásy prírody a vysvetľujte, ako to v nej funguje. Skvelým pomocníkom vám bude téglik s lupou na pozorovanie chrobákov, pavúkov, listov a ďalších prírodných pokladov.

Agáta odporúča: TOP 3 pomôcky odvážneho prieskumníka

👉 Detský kompas pre všetkých malých dobrodruhov je povinná výbava na každý výlet do prírody. Kompas je ľahko čitateľný. Pomocou kompasu sa deti naučia určovať svetové strany a nájsť cieľové miesto určenia. Vďaka karabínke ho možno ľahko uchytiť na pútko na oblečení alebo na batoh.

👉 Preskúmajte svet okolo vás pomocou praktického detského mikroskopu. Zistite, aká je štruktúra stebla trávy, machu alebo akejkoľvek prírodniny. Pre malých vedcov a prieskumníkov, ktorých zaujíma aká je podstata vecí okolo, je Terra Kids mikroskop nevyhnutným parťákom na všetky ich výpravy za dobrodružstvom.

👉 Nožík Opinel ako nevyhnutný doplnok pre malých dobrodruhov nájde využitie kdekoľvek v prírode, nech už pri hubárčení či vyrezávaní z dreva. Ľahký a bezpečný nožík pre deti má zaoblenú špičku a bezpečnostný dvojitý krúžok, ktorý zabraňuje náhodnému otvoreniu či zatvoreniu. Nôž je uložený v plstenom puzdre a pomocou karabínky ho možno pripnúť k batohu alebo k pútku opasku.

V Agátinom svete nájdete mnoho nápadov, ako s deťmi objavovať kúzla prírody! Pre viac inšpirácií sa pridajte k našej facebookovej skupine Agátin inšpiratívny kútik.

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.