Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Hráme sa na botanikov: Tipy na herbáre

Hráme sa na botanikov: Tipy na herbáre

Tipy pre výber hier a hračiek 16. 4. 2024 4 minúty
Tereza Kotilová
Konečne nám prevažujú slnečné dni, vďaka ktorým kvetiny kvitnú všade okolo nás. Tiež by ich vaše deti stále trhali? Niekedy síce s peknou úvahou – dať si ich doma do vázy pre radosť. Niekedy však bez rozmyslu proste len tak. V oboch prípadoch kvetina po pár dňoch zvädne...Taká škoda. Čo takto odtrhnúť kvetinu s jasným úmyslom – niečo sa o nej dozvedieť, vylisovať ju a navždy ju uložiť do herbára či ju použiť do kreatívneho diela? Poďte sa s nami pozrieť, ako na to.

Hráme sa na botanikov: Tipy na herbáre

Vyrobte si svoj vlastný herbár

Ak hľadáte praktickú súpravu na lisovanie kvetov a ich následné zakladanie, potom siahnite po kreatívnej súprave Vyrob si sám malý botanik, ktorá obsahuje lis a 24-stránkový herbár. Pozor! Nie je to však tak jednoduché. Lis si musíte najprv vlastnoručne zostaviť pomocou návodu a priložených pomôcok. Žiaden strach, je to jednoduché.



Potom sa môžete s deťmi pustiť do prvého lisovania nazbieraných kvetín. A po pár dňoch si deti vylisované rastliny nalepia do herbára s ľubovoľnou poznámkou trebárs ich názvu, miesta a dátumu zberu.


 

Kreatívna tvorba s kvetinami

To, že vylisované kvetiny sú aj krásnou ozdobou a materiálom pre domáce tvorenie, iste napadlo nejednému z nás. A preto tu máme pre skutočných kreatívcov súpravy, ktoré ich budú baviť. Ide o súpravu na lisovanie a následné tvorenie z kvetín. Súčasťou je ako lis na kvetiny, tak rôznorodé pomôcky na kreatívnu tvorbu s kvetinami. Vyrobiť tak môžete krásne priania, záložky do knižky, listové papiere, ktoré sa budú cez prázdniny hodiť aj obrázky na stenu, ktoré môžu poslúžiť ako originálny darček pre vašich najbližších.
 

Nech už si vyberiete ktorúkoľvek súpravu na lisovanie kvetín, podeľte sa s nami o výsledok v našom Agátinom inšpiratívnom kútiku.
Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.