Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Trávime čas vonku: Agáta záhradníčka

Trávime čas vonku: Agáta záhradníčka

S deťmi do prírody 9. 5. 2023 2 minúty
Tereza Kotilová
Slnko konečne svojimi lúčmi začína prehrievať nielen naše telá, ale tiež naše záhradky. Je tak ideálny čas vybehnúť von a pustiť sa do záhradníčenia a ďalších vonkajších aktivít, ktoré bavia aj deti. Uvidíte, že spoločne strávený čas vonku vás dobije novou energiou, ktorú je po neskutočne dlhej zime potrebné dočerpať. Poďte s nami načerpať inšpiráciu pre malých záhradníkov, kuchárov aj prírodovedcov. Koho máte doma vy?

Vyrážame do prírody: Agáta záhradníčka

Pre malých záhradníkov: Staráme sa o záhony

Rytie záhonov a zalievanie zasiatych semienok môže byť pre deti obrovská zábava. Neveríte? Zaobstarajte im praktickú výbavu pre malých záhradníkov a uvidíte, ako vám deti budú naraz s chuťou pomáhať. Chcete, aby ich záhradníčenie skutočne bavilo už odmala? Vysvetlite im, že keď sa budú o semienka pekne starať a pravidelne ich zalievať, po čase potom pozbierajú chutnú odmenu. Veď pozorovanie klíčenia a rastu rastlín deň za dňom je tak fascinujúce.

Pre malých kuchárov: Varíme dary záhrady 

Máte doma malého kuchára, pre ktorého je každá príležitosť vypomôcť vám v kuchyni veľkým zážitkom? Skúste mu teraz na jarnú a letnú sezónu zaobstarať vonkajšiu kuchynku, v ktorej svoje kuchárske zručnosti posunie zase o kúsok ďalej. Pretože taká sedmokrásková polievka, torta z ihličia či šiškový guláš to sú vrcholy detskej gastronómie, ktoré musíte ochutnať. 😊

Pre malých prírodovedcov: Lisujeme kvetiny a staviame domčeky

Máte doma vášnivého milovníka rastlín, ktorý so záujmom skúma každú kvetinu, na ktorú narazí? Potom je to skvelá príležitosť založiť si na sezónu herbár. Vďaka herbáru sa váš malý „kvetomil“ dozvie viac informácií o každej kytičke, ale tiež si môže jednotlivé kvetiny vylisovať a uchovať si ich na veky vekov. Pozorovať tie najmenšie detaily potom bude razom ľahšie a kvetiny bude mať na dosah svojmu vášnivému oku aj v zime.

Dávate doma prednosť zvieratkám pred kytičkami a veľmi radi ich pozorujete? Potom si spoločne zostavte domček pre vtáčiky alebo hmyzí hotel, nech majú prípadní návštevníci vašej záhrady miesto, kde sa môžu občerstviť aj stráviť noc.

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.