Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Školský batoh BOLL rastie s dieťaťom

Školský batoh BOLL rastie s dieťaťom

Tipy pre rodičov školákov 21. 5. 2021 2 minúty
Kateřina Hrubešová
Česká firma BOLL si rýchlo vydobyla svoje miesto na outdoorovom trhu vďaka prvotriednej kvalite a dizajnu. Svoje know-how z výroby outdoorových batohov preniesla do výroby školských batohov. Sú vyrobené z kvalitných materiálov a vynikajú svojou konštrukciou a ergonomickým, rastúcim chrbtovým systémom. Všetky školské batohy musia spĺňať prísne kritériá v oblasti funkčnosti, dokonalej ergonómie a spoľahlivosti.

Zdravý batoh BOLL vzniká v spolupráci s fyzioterapeutmi

Školský batoh musí skutočne dobre sedieť deťom na chrbte. Značka BOLL vyvíja školské batohy v spolupráci s fyzioterapeutmi tak, aby minimalizovali negatívny vplyv na pohybový aparát detí, rešpektovali prirodzený tvar chrbtice a rešpektovali rast dieťaťa. "Ergonomický batoh je taký, ktorý nikde neprekáža, nikde neobmedzuje a umožňuje úplne voľný pohyb taký, ktorý je počas nosenia prirodzený.", hovorí fyzioterapeutka Mgr. Helena Vomáčková vo videu Tak děti kam? Do školy!

 

Školský batoh BOLL rastie s dieťaťom

Ochrana chrbtice detí alebo Spine Protection System dovoľuje precízne nastavenie školského batoha podľa výšky dieťaťa. Súčasťou školského batoha je chrbtový systém, ktorý posúvate tak, ako dieťa rastie. Navyše školský batoh bude slúžiť dieťaťu niekoľko školských rokov! 
 

Podporuje zdravý rast detskej chrbtice  

Systém Spine Protection vrátane možnosti nastavenia ramenných popruhov, bedrového pásu a hrudného popruhu zaručuje, že batoh sedí správne dieťaťu na chrbte. Správne nastavenie systému Spine Protection zodpovedá anatómii dieťaťa a jeho veku. Bedrový popruh je dôležitým prvkom a odporúčame naučiť deti používať ho. Pri správnom použití bedrového popruhu je možné až 70% váhy batoha odložiť na bedrá. Nastaviteľnými ramennými popruhmi a bedrovým popruhom sa reguluje posadenie batoha na chrbte dieťaťa i v priebehu roka (napríklad uvoľníte popruh v zime, kedy deti nosia niekoľko silnejších vrstiev, v lete naopak). Využívaním chrbtového systému Spine Protection podporujete zdravý rast detskej chrbtice!

 

Čo je nové v kolekcii 2021?

Dva nové dizajny

Školská kolekcia batohov BOLL sa rozšírila o dva krásne dizajny radu Smart 24. Model Chilli Peppers a Feathers - teal sa vďaka originálnej farebnej kombinácii hodia pre chlapcov i dievčatá. Výrazný motív červných chilli papričiek na čiernom podklade dáva batohu ostrú príťažlivosť a jedinečný štýl. Starších školákov doprevadí nielen do školy, ale aj za športom. Školský batoh Feathers - teal pôsobí celkovo veľmi milým a jemným dojmom a zaujme všetkých školákov. Motív ľahkých pierok na tyrkysovom podklade je retro klasika, ktorá nikdy neomrzí a navyše váš školák sa bude cítiť COOL.

Viac priestoru

Na základe spätnej väzby od rodičov a detí sa značka BOLL rozhodla zväčšiť objem batohov radu School Mate a Smart. Všetky novo vyrobené batohy už budú mať objem o 2 litre väčší. V ponuke nájdete tieto modely s označením School Mate 20 a Smart 24.

Nemusíte mať obavy, že batoh bude výrazne ťažší a na pohľad robustný. Dizajnéri s citom pre detail prehĺbili batoh do hĺbky o 1,5 cm. Rozdiel medzi batohom s objemom 18 l a 20 l (model School Mate) alebo 22 l a 24 l (model Smart) prakticky nespoznáte, čo však podstatné je, že hmotnosť batohov zostáva rovnaká. Rodičia aj žiaci iste ocenia, že do batohu sa pohodlne zmestia všetky veci potrebné do školy, na krúžky i pre voľný čas.

Špecifikácia BOLL School Mate 20:
pre 1. - 3. triedu
rozmery (v x š x h): 41 x 29 x 19 cm
objem: 20 l
váha: 980 g

Špecifikácia BOLL School Mate 24:
pre 3. - 5. triedu a 2. stupeň
rozmery (v x š x h): 43 x 30 x 23 cm
objem: 24 l
váha: 1020 g

Školské batohy BOLL School Mate 20 pre 1. - 3. triedu

Tento školský batoh pre prváčikov až tretiakov je veľmi obľúbený. Má objem 20 litrov, hmotnosť 980 g, je priestorný a veľmi dobre sedí vďaka jedinečnému chrbtovému systému Spine Protection

Charakteristické znaky modelu School Mate:
  • Ergonomicky navrhnuté a pohodlné ramenné popruhy a bedrový pás
  • Plne výškovo nastaviteľný chrbtový systém SP-system       
  • Hrudný popruh výškovo i dĺžkovo nastaviteľný
  • Mäkko polstrovaný a konštrukciou vystužený chrbtový panel
  • Hlavná komora so zakladačom na A4 a A5 zošity pri chrbtovom paneli
  • Predné 3D vrecko na zips so sieťovinovým vreckom vo vnútri
  • Ďalšie dve vrecká zo sieťoviny na prehľadné organizovanie školských pomôcok
  • Bočné sieťovinové vrecká ľahko pojmú i objemnejšiu fľašu na pitie
  • Rad bezpečnostných reflexných prvkov vpredu, vzadu i zboku

Batohy sa predávajú samostatne, možno dokúpiť pláštenku. Sú vhodné nielen do školy, ale tiež na celodenné výlety a do mesta.


 

Školské batohy BOLL Smart 24 pre 3. - 5. triedu

Model Smart patrí medzi najobľúbenejšie batohy v kategórii pre deti od zhruba 3. triedy. Odporúčame pre deti väčšieho vzrastu cca od 120 cm do 160 cm. Má objem 24 litrov, hmotnosť 1020 g a veľmi dobre sedí na chrbte školáka či školáčky. Praktickou vychytávkou je skosené dno, ktoré váhu predmetov prenáša smerom ku chrbtu. Tento prvok napomáha zdravému noseniu a eliminuje negatívny dopad na chrbticu. 

Charakteristické znaky modelu Smart:
  • Ergonomicky navrhnuté a pohodlné ramenné popruhy a bedrový pás
  • Plne výškovo nastaviteľný chrbtový systém SP-system       
  • Hrudný popruh výškovo i dĺžkovo nastaviteľný
  • Hlavná komora so zakladačom na A4 a A5 zošity pri chrbtovom paneli
  • Mäkko polstrovaný a konštrukciou vystužený chrbtový panel
  • Predné 3D vrecko na zips so sieťovinovým vreckom vo vnútri
  • Ďalšie dve vrecká zo sieťoviny na prehľadné organizovanie školských pomôcok
  • Bočné sieťovinové vrecká ľahko pojmú i objemnejšiu fľašu na pitie
  • Rad bezpečnostných reflexných prvkov vpredu, vzadu i zboku

 

Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.