Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Hry na rozvoj postrehu, pamäte a logiky pre deti od 3 rokov

Hry na rozvoj postrehu, pamäte a logiky pre deti od 3 rokov

Tipy pre výber hier a hračiek 18. 3. 2022 2 minúty
Kristýna Křížová
Malé deti milujú akciu! Rýchle postrehové hry sú tak pre nich ideálne. Nemusíte sa báť, že by hry, ktoré sme pre vaše deti vybrali, boli „iba“ dobrou zábavou. Naopak – môžete si byť istí, že deti pri hraní týchto hier pre najmenších trénujú vnímanie detailov, pozornosť aj trpezlivosť. Všetky naše odporúčané hry majú navyše praktické cestovné balenie, takže ich môžete vziať všade so sebou.

Najväčší potenciál k rozvoju je počas prvých troch rokov, kedy deti najviac vnímajú. V tomto období dieťa početne reaguje na vonkajšie podnety a najefektívnejšie vstrebáva pozbierané informácie. Je až neuveriteľné, čo sa deti dokážu naučiť za tieto tri roky života. Preto je to najdôležitejšie obdobie v položení dobrých základov do úspešnej budúcnosti našich detí. Rozvoj detských schopností môžeme podporiť formou hry, spoznávania a učenia. Inšpirujte sa našimi tipmi na hry na rozvoj postrehu, pamäte a logiky pre deti od troch rokov.

Hľadaj a nájdi 

Hra pre deti zameraná na rozvoj postrehu, vnímanie detailov a pohotovosti. Položte doprostred stola veľkú kartu s množstvom obrázkov a hľadajte čo najrýchlejšie obrázky na svojich kartách, ktoré sa nachádzajú aj na veľkej karte. Ale pozor: podobné zvieratká sú len podobné, nie rovnaké!

Hľadaj a nájdi

Zajac vo vreci 

Hra zo série Hier a žartíkov Dráčika Fráčika rozvíja predstavivosť, slovnú zásobu a schopnosť rozoznávať veci hmatom – deti totiž pri hre napríklad vyťahujú z vrecúška rôzne tvary, snažia sa ich hmatom rozpoznať, pomenovať a nájsť obdobný obrázok na hracej ploche. Hra s ocenením „Správna hračka“ umožňuje až tri herné varianty, takže sa určite nudiť nebudete.

 

Kde a ako žijú zvieratká

Vynikajúca hra z radu Little od Djeco pre deti okolo troch až štyroch rokov. Pravidlá hry sú skutočne jednoduché a samotná hra nezaberie viac ako pätnásť minút. Dlhšie by ani trvať nemohla, nakoľko tak malé deti nemajú toľko trpezlivosti a hra by ich prestala baviť. Hra funguje na princípe postrehu a naučí deti, ako a kde žijú zvieratká. Malé deti sú dychtivé spoznávať svet okolo nás a určite si túto hru obľúbia.
 

Kde a ako žijú zvieratká

Príšerky zo skrine

Krásna kooperatívna hra, ktorá nadchne každé malé dieťa. Samotná škatuľa už napovedá, že je najlepšie sa zahrať pred spaním, a tak môže občas nahradiť čítanú rozprávku na dobrú noc. Nemusíte mať obavy, že dieťa bude vystrašené a celú noc prebdiete. Cieľom hry je pobaviť sa, ale zároveň zahnať všetky príšerky počas chvíľky do skrine. Je to veľmi rýchla hra, ktorá vyžaduje komunikáciu všetkých hráčov. Pravidlá a náročnosť hry môžete sami ovplyvniť. Záleží na samotných hráčoch, ako sa dohovoria. Nebojte sa a nakuknite za nimi do skrine.

Príšerky zo skrine

Pexeso vo vedierku

V krásnom kartónovom vedierku sa ukrýva 100 kartičiek s obrázkami a 100 drevených tvarov. Zložitosť hry záleží na veku dieťaťu. Pre malé deti odporúčame zaradiť do hry najskôr 10 kartičiek s obrázkami a 10 drevených tvarov. Rýchlo by im mohla dôjsť trpezlivosť a stratili by o hru záujem. Hra funguje na princípe pexesa len s tým rozdielom, že kartičky s obrázkami sú položené obrázkom nahor. Drevené tvary sú ukryté do nepriehľadného vrecúška vo vedierku. Hráč si vytiahne drevený obrázok a hľadá zhodný na hernom poli. V hre rozhoduje pamäť, rýchlosť a postreh!
 

Dobble 1-2-3

Všetko, čo k tejto hre potrebujete sú kartičky, rýchlosť, postreh a reflexy! Hra obsahuje 30 kariet a každé dve karty spolu majú spoločné len jedno číslo alebo tvar. Jednoduché pravidlá budete mať vysvetlené doslova za pár sekúnd. Vyskúšajte aj vy hru Dobble 1-2-3 a budete nadšení, ako aj tak jednoduchá hra môže byť zábavná!

Online obchod
Zdieľať
Kristýna Křížová Kristýna je zakladateľka a duša Agátinho sveta, ktorému dáva smer. Spolu so svojou sestrou Luciou skúmajú tuzemský i zahraničný trh, aby do sortimentu začlenili tie najlepšie hry a hračky. Pretože len hry, hračky, knižky a stavebnice, ktoré vynikajú prínosom pre deti, kvalitou spracovania, bezpečnosťou aj dizajnom môžu do Agátinho sveta. A taký je potom svet, ktorý pre nás tvoria.