Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Začíname kresliť: voskové pastelky, pastely a fixky pre najmenšie deti

Začíname kresliť: voskové pastelky, pastely a fixky pre najmenšie deti

Tipy pre výber hier a hračiek 16. 9. 2019 2 minúty
Kristýna Křížová
Deti začínajú byť kreslením fascinované veľmi skoro. Je to predsa ako zázrak: vezmú do ruky akúsi "tyčinku" , ktorá väčšinou vyzerá úplne normálne, keď s ňou začnú ťahať po nejakom povrchu( papier, stena...) "niečo" sa objaví, niečo nové vznikne. Tvorím!! Poďme zistiť, aké výtvarné pomôcky sú vhodné pre prvé kreatívne krôčiky vašich detí. ( To, že sú všetky pomôcky nie sú zdraviu škodlivé a sú ľahko pracie.
Jednoznačnou voľbou pre deti už od 18 mesiacov je farebná kresliaca guľôčka od holandskej značky SES. Do gule, ktorá sa pekne vojde do malej detskej dlane, sú zapustené voskové guľôčky. Deti uchopia farebnú guľôčku do a dlane a hrotom, ktorý vykukuje, kreslia. Použitá voskovka je dostatočne mäkká na to, aby na papieri zanechala jasnú stopu a deti tak povzbudzovala  ďalšiemu skúšaniu.

Široké využitie u detí od cca 3- 10 rokov nájdu pastelky Stabilo Woody 3 in 1. Tieto kvalitné pastelky  majú mäkkú tuhu na báze vosku širokú 10 mm. Nahradí pastelku, voskovku a akvarelovú pastelku. Nakreslený obrázok je možné rozotierať vodou pomocou namočeného štetca. S pastelkami môžu deti kresliť na rôzne povrchy ako je sklo, kov a samozrejme papier. Farba je potom ľahko odstrániteľná. Pre najmenších umelcov je dôležité, že tieto pastelky sú silnejšie, a dobre sa držia aj malý deťom .



Pokiaľ vaše deti lákajú fixky, nebojte sa ani tejto desivej kombinácie. Väčšina značiek používa kvalitný atrament, ktorý sa dá ľahko vyprať z viacerých textílií a je zmývateľný z rúk.

Značka Aladine ponúka fixky už pre deti od 2 rokov. Pre úplne najmenšie deti sú vhodné ergonomické fixky alebo súprava fixiek s guľatým krátkym hrotom, aby sa deťom dobre maľovalo a zároveň ich nezničili pri väčšom tlaku na špičku.

Práve malé deti často pri kreslení tlačia, čím sa obyčajná fixka zničí. Tieto fixky sú špeciálne navrhnuté pre malé deti a deti predškolského veku, ktoré ešte nemajú ten správny úchop.

Ak máte doma dieťa, ktoré rado kreslí a ešte aj tvorí, vyskúšajte výtvarnícku hru Maľovanie valčekom od francúzskeho výrobcu Djeco. V tejto hre si pomocou farieb a valčeka vytvoríte zo štyroch priložených šablón umelecké dielo. Uvidíte, že deti budú nadšené z vlastnej tvorby a ešte k tomu ich okúzli aj miešanie farieb. Tvorenie nie je iba zábava, ale aj rozvíja, a o to nám rodičom ide. 

Online obchod
Zdieľať
Kristýna Křížová Kristýna je zakladateľka a duša Agátinho sveta, ktorému dáva smer. Spolu so svojou sestrou Luciou skúmajú tuzemský i zahraničný trh, aby do sortimentu začlenili tie najlepšie hry a hračky. Pretože len hry, hračky, knižky a stavebnice, ktoré vynikajú prínosom pre deti, kvalitou spracovania, bezpečnosťou aj dizajnom môžu do Agátinho sveta. A taký je potom svet, ktorý pre nás tvoria.