Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Voňavé, mäkké a úplne bezpečné hračky pre najmenších značky Clemmy

Voňavé, mäkké a úplne bezpečné hračky pre najmenších značky Clemmy

Tipy pre výber hier a hračiek 29. 10. 2020 2 minúty
Kateřina Hrubešová
Snáď každé dieťa sa rado hrá s kockami. Najskôr ich skúma svojimi malými prstami, zisťuje, čo všetko sa s nimi dá urobiť. A zo všetkého najviac je potrebné ich poriadne ochutnať. A práve preto pri výbere kociek pre najmenšie deti by sme mali klásť veľký dôraz na kvalitu a bezpečnosť. Tradičná talianska značka Clementoni vyrába pre najmenšie deti kocky Clemmy, ktoré presne spĺňajú tieto požiadavky. Sú mäkké, voňavé a predovšetkým bezpečné. Hra s kockami Clemmy rozvíja senzorické a priestorové vnímanie, manuálne zručnosti a tiež fantáziu dieťaťa.
 

Značka Baby Clemmy od Clementoni

Spoločnosť Clementoni vyrába hračky pre deti viac než štyridsať rokov. Za tie roky pozbierala mnoho skúseností a stala sa úspešnou najmä pre svoju kreativitu, nadšenie a dôraz na kvalitu. Zakladateľ, Mário Clementoni, vraví: "Hra je dôležitou činnosťou. Sprevádza nás po celý život a je zásadná pre rozvoj inteligencie. Toto je moje pevné presvedčenie a ja som sa tejto myšlienke nadšene venoval a skúmal ju po celý svoj život." Clementoni pomáha deťom prirodzenou formou sa učiť, podporuje ich rast a vývoj pomocou jazyka, ktorý vie najlepšie. Vyrába didaktické hračky pre deti všetkých vekových kategórií. Z výrobkov firmy Clementoni sú na našom trhu obľúbené najmä experimentálne súpravy s názvom Science & Play afarebné gumové kocky Clemmy pre najmenšie deti, ktoré ešte nemajú natoľko rozvinutú jemnú motoriku.

 

Obyčajné gumové kocky Clemmy

Hračky sú dôležitou súčasťou života detí. Kocky patria medzi prvé hračky a sú veľmi obľúbené. Kocky Clemmy sú vyrobené z mäkkej netoxickej gumy a sú pre dieťa úplne bezpečné. Navyše krásne voňajú po vanilke. Malé deti skúmajú hračky – zo všetkého najradšej ich dávajú do úst a hmatom vnímajú ich povrch. Výhodou kociek Clemmy je, že sa ľahko udržujú v čistote. Sú totiž umývateľné, možno ich umyť v umývačke riadu alebo vyvariť pri nízkej teplote. Takže rodičia nemusia mať obavy, keď si dieťa hračku strčí do úst.



Kocky Clemmy si držia svoj tvar. Guma je dostatočne elastická, že povolí pod stlačením detskej ruky, ale natoľko pevná, že drží tvar. Materiál je zdravotne neškodný a úplne bezpečný. Ďalšiu výhodu vidíme v tom, že materiál je nerozbitný a nerobí hluk pri dopade na zem. Pokiaľ pri hre dieťa nedopatrením spadne na kocky, nezraní sa v porovnaní s klasickými drevenými kockami.

 

Baby Clemmy - neodolá žiadne batoľa

Hranie s kockami Clemmy je zábava. Vďaka svojim farbám priťahujú pozornosť dieťaťa. Najskôr ich pozorujú, potom ochutnávajú a keď dieťa trochu povyrastie, púšťa sa do zložitejších stavieb. 

Velmi obľúbené je prestrkovacie vedierko s kockami. Praktické vrecko slúži ako úložný priestor pre kocky a veko je prestrkávacia základňa. Pomocou kociek sa dieťa učí poznávať farby a jednotlivé tvary. Vzbudzujú zvedavosť a malí prieskumníci veľmi skoro zistia, aká kocka sa vojde do príslušného otvoru.

Ťahacie hračky žnú veľký úspech. Clemmy ponúka ťahaciu korytnačku, ktorá ukrýva pod pancierom pätnásť farebných kociek. Pancier je odklápací a jeho horná časť tvorí základňu pre stavanie napríklad veľkých komínov. Korytnačka slúži i ako úložný box pre kocky a ešte ju môžu využiť ako oporu pri kľaknutí na kolenách a prvých pokusoch pri zdvíhaní.

Novinkou sú súpravy so zvieratkami. Majú krásne farby a každá súprava obsahuje niečo iné. Súprava šťastná farma priblíži deťom prácu na farme. Farmár so svojím psíkom, kravičkou a koníkom sa už teší, až mu deti postavia z kociek jeho farmu. Nechýba ani traktor a valník pre prácu na poli. Súpravy kociek s knižkou obsahujú mäkkú knižku s motívom domácich alebo hospodárskych zvieratiek. Kniha s farebnými obrázkami a vzormi stimuluje zrak dieťaťa. V každej súprave nájdete šesť
gumových kociek s tromi postavičkami zvieratiek. 

"S kockami Clemmy máme bohaté skúsenosti. Vyrástli na nich moje tri deti a vždy predstavovali ohromnú zábavu. So žiadnom inou hračkou sa nevydržali tak dlho hrať ako s kockami Clemmy. Spokojnosť bola i na mojej strane, pretože som sa nemusela báť, že deti sa pri hre zrania," vraví Kristýna, spolumajiteľka Agátinho sveta a mama troch detí

TIP: Veľkú zábavu s kockami Clemmy si deti užijú tiež vo vani. Vďaka gumovému materiálu sú vhodné i na vodné radovánky.


 
Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.