Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Terra Kids: Nenahraditeľná výbava pre malých dobrodruhov

Terra Kids: Nenahraditeľná výbava pre malých dobrodruhov

S deťmi do prírody 12. 3. 2022 3 minúty
Tereza Kotilová
Jar sa už viditeľne hlási o slovo, a vy sa určite chystáte vyraziť s deťmi von a preskúmavať krásy okolitej prírody. Ak to tak naozaj je, nezabudnite sa riadne vybaviť, nech je ten prieskum zaujímavejší. Rad detských nástrojov a pomôcok Terra Kids od nemeckej značky HABA podporuje potešenie z objavovania, pohybu a dobrodružstva v prírode. Kolekcia pomôže deťom zblízka pozorovať vývoj a rast živých organizmov veľmi hravou formou. Téglik s lupou uľahčí pozorovanie chrobáka, ďalekohľad priblíži sledovanie divokej zveri a kompas vždy nájde tú správnu cestu. Aké pomôcky si pre dobrodružstvo so svojimi deťmi vyberiete vy?

Terra Kids: Nenahraditeľná výbava pre malých dobrodruhov

Príbeh Terra Kids

Nemecká značka HABA vytvorila kolekciu outdoorových produktov Terra Kids v roku 2004. Spoluzakladateľ a hlavný dizajnér značky Terra Kids, Matthias Böck, si presne pamätá okamžik, kedy vznikla prvá myšlienka vyrábať pre deti outdoorové hračky. "Pred viac ako 15 rokmi sme navrhovali šperky pre deti. Uvedomili sme si však, že šperky chlapca veľmi neoslovia. A preto sme prišli s nápadom outdoorových produktov pre chlapcov vo veku od 6 do 8 rokov, ktorí dávajú prednosť pobytu vonku so záujmom o všetko živé. Ako prví sme uviedli na trh tri výrobky Terra Kids: karabíny, dobrodružnú súpravu s vreckovým nožom a téglik s lupou. Odozva bola veľmi pozitívna, a tak vznikol základ kolekcie Terra Kids." V priebehu rokov sa kolekcia outdoorových produktov stala ešte rozsiahlejšou a rozmanitejšou. A dnes sa teší obľube nielen u chlapcov, ale aj u dievčat.

Terra Kids úzko súvisí s myšlienkou brať deti vážne. Deti rady napodobňujú dospelých a v každej činnosti sa ich pokúšajú nasledovať. Chcú používať skutočné nástroje, žiadne hračky. Keď dospelí veria deťom, že sú zodpovední pri používaní náradia, ako sú napríklad nože, píly, vŕtačky alebo kladivá, ukážu im, že ich berú vážne. S outdoorovými nástrojmi Terra Kids môžu deti aj dospelí pracovať rovnako. Terra Kids nie sú obyčajné hračky, sú to skutočné dobrodružné nástroje.

O značke Terra Kids

Pozorujte zázraky prírody zblízka

Keď príde jar a pupene prvých kvetov sa začnú otvárať, znamená to, že sa príroda prebúdza z dlhého zimného spánku. Ale nie je to iba príroda, ktorá sa prebúdza k životu! Ohromná energia vstupuje aj do tela detí. Konečne sa môžu znova hrať vonku, poriadne sa prebehnúť, pozorovať kvitnúce kytičky a zvieratká vyliezajúce zo svojich zimných príbytkov.

Chystáte sa vyraziť na záhradu či lúku pozorovať všadeprítomný hmyz? Vezmite si so sebou špeciálny téglik s lupou. Zväčšovacie sklo, ktoré je šikovne uchytené na nádobke, pomôže deťom vidieť drobný hmyz úplne zblízka.

Pozorujte zázraky prírody zblízka

Alebo vás láka pozorovanie divokej zveri v prírode z dostatočnej a bezpečnej vzdialenosti? Potom vám isto príde vhod ďalekohľad Terra Kids, ktorý váš objekt zväčší až 30x! Až to bude to správne číhanie na vašom výlete do prírody.

Ďalší nevyhnutný doplnok pre malých dobrodruhov je lupa. S ňou sa budú deti cítiť ako skutoční vedci. 

Vyrobte si spoločne hmyzí domček

Na to, aby sa z malých chlapcov stali muži, potrebujú hlavne mužský vzor. Od svojich otcov sa učia napodobňovaním, učia sa riešiť rôzne situácie a pozorujú, ako obstarávajú všetko, čo k životu patrí. A tak je ideálne, keď spolu zažívajú každodenné dobrodružstvo. Čo takto spoločne vyrobiť vtáčiu búdku alebo hmyzí hotel. Nebojte sa! Nie je to vôbec zložité a pozorovanie obyvateľov vašej záhrady bude razom zaujímavejšie. 

Vyrobte si spoločne hmyzí domčekTip: Pripravili sme pre vás návod  ako vyrobiť hmyzí domček. Inšpirujte sa!

Aby chlapci mohli tatkom pomôcť, potrebujú svoje náradie. Detský zverák so svorkami a taviaca pištoľ sú základnou výbavou pre malých majstrov. Navyše budú mať veľkú radosť, že môžu pracovať so skutočnými nástrojmi. 

Nenahraditeľná výbava malého dobrodruha

Hneď ako jar ukáže svoju hrejivú tvár, budete isto s deťmi tráviť mnoho času v prírode. A tak určite oceníte tipy pre správnu výbavu do prírody. Do svojho batôžteka si nezabudnite vždy pribaliť poriadnu baterku, pretože nikdy neviete, či nezablúdite v temnom lese, neobjavíte tajomnú jaskyňu, alebo sa vaša prechádzka nepretiahne do večerných hodín.

Stavanie domčekov pre škriatkov alebo vyrezávanie detských zbraní z konárov je skvelá zábava každého výletu. K tomu budete isto potrebovať kvalitný a bezpečný nožík. V kolekcii Terra Kids si môžete vybrať vreckový nožík Opinel, ktorý má zaoblenú špičku a bezpečnostný dvojitý krúžok zabraňujúci náhodnému otvoreniu či zatvoreniu. Alebo dáte prednosť súprave pre malých dobrodruhov s LED svetlom, lupou a kompasom?


Chcete si v prírode užiť poriadnu zábavu? Vezmite si so sebou frisbee súpravu alebo trebárs bumerang, ktorý poteší nielen malých chlapcov a dievčatá, ale iste pobaví aj dospelých!

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.