Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Topgal 2020 prináša motívy, ktoré sa páčia hlavne deťom!

Topgal 2020 prináša motívy, ktoré sa páčia hlavne deťom!

Tipy pre rodičov školákov 8. 3. 2020 3 minúty
Kateřina Hrubešová
Český výrobca Topgal sa na trhu teší veľkej popularite a každý rok prináša nové modely, ktoré sú niečím výnimočné a jedinečné. Funkčnosť a praktickosť batohov školských i študentských je vždy na prvom mieste. Polstrovaný chrbtový systém s hliníkovou výstuhou preto používajú i na študentských batohoch. Ich najväčšou výhodou je komfort a pohodlie pri nosení. Aká je kolekcia Topgal 2020? Ponúka nápaditý dizajn a mnoho nových prvkov.

Čo je nové v kolekcii 2020?

Školské batohy pre 1. stupeň

"Do kolekcie školských batohov 2020 sme zaradili motívy, ktoré sa páčia hlavne deťom a zároveň sú neopozerané a odlišné od ostatných značiek. Pre tých najmenších školákov každý rok zaradzujeme do výroby batohy s výraznými motívmi. ", vraví Hana Dvorská zo spoločnosti Topgal. Dievčatá sa môžu tešiť na obľúbený motív jednorožca, motýľov či páva, najobľúbenejšie chlapčenské motívy sú stále futbalová lopta, motorky či stíhačky. Pri batohu s motorkami ENDY 20013 môžu chlapci využiť vymeniteľné obrázky v okienku predného vrecka tak, že každý deň môžu chodiť do školy s iným obrázkom.

Z našich skúseností vieme, že každé dievča rado nosí prívesky a rôzne doplnky. Veľmi nás teší, že v novej kolekcii využíva značka Topgal viac ozdobných prvkov – výšivky, glitre, umelé diamanty, metalická tlač, blikačky a samozrejmosťou sú i rôzne druhy ozdobných príveskov. Už sa nemusíte obávať, že budete musieť kupovať navyše prívesok. 


V kolekcii školských batohov pre 1. stupeň nechýbajú ani batohy so striedmejším dizajnom. Sú vyrobené z vlákien nylonu, ktoré sú veľmi jemné, ale zároveň pružné a pevné. "Tento materiál umožňuje inú, presnejšiu technológiu tlače než u polyesteru. Sieťotlač je ale obmedzená množstvom použitých farieb, preto starostlivo vyberáme motívy, ktoré touto technológiou vyniknú", vraví Hana Dvorská. 

Jednoduchý a čistý dizajn ponúka modely CODA 20009 a CODA20020. Kombinácia dvoch farieb nylonov s jednoduchou potlačou navrhnutou streetartovým umelcom a grafikom Tomom Junkerom AKA Pauser. Pri batohu NIKI 20011, ktorý je tiež z nylonu, sme využili metódy striebornej metalickej tlače.

Študentské batohy

Farebne a vo vzoroch je nová kolekcia odvážnejšia než v prechádzajúcich rokoch, ale stále odráža súčasný trend. "Inšpirujeme sa ako v súčasných fashion trendoch, tak i v grafickom dizajne.", vraví Hana Dvorská. Použité farebné kombinácie na doplnkoch a komponentoch – zipsoch, popruhoch a polstrovaní chrbtovej časti – spolu perfektne fungujú. 

Pre rok 2020 sú stále veľmi populárne motívy tropických rastlín a potlače zvieracích srstí a koží. Tieto motívy sa viac hodia pre dievčatá, ale možno ich nájsť i na chlapčenskom batohu YUMI 20037, ktorý je v trendy odtieňoch zeleného kaki. Batoh SURI 20035 určený chlapcom, je jedným z najvýraznejších batohov kolekcie. Odlišuje sa pestrou farebnosťou i originálnym motívom. Tento dizajn je opäť od graffiti umelca Pausera.

Nové prvky v kolekcii 2020

Konstrukčné zmeny

  • Strihy batohov pre mladších školákov – BEBE, ENDY, COCO a ELLY zostali veľkostne rovnaké ako v predošlých kolekciách.
  • Strihy batohov pre starších školákov – KIMI, MIRA, ALLY a LYNN sú na výšku väčšie cca o 20 mm pri zachovaní všetkých proporcií.
  • Strihy batohov NIKI a CODA sú zvýšené dokonca o 40 mm, pričom pri modeli CODA je hĺbka zadnej komory zvýšená o 15 mm a pri modeli NIKI sme zmenili pomer hĺbky zadnej a prednej komory. Teraz je zadná komora tá hlbšia a predná málinko užšia. Z hľadiska správneho držania tela, by deti mali nosiť ťažšie učebnice a pomôcky čo najbližšie k chrbtu, i preto sme zadnú komoru zväčšili.

Bočné vrecko

  • Model ENDY má najnovší typ bočného vrecka na fľašu. Pôvodné vrecko bolo pre prváčikov nepraktické, nové vrecko je vrecko vyrobené z polyesteru ako zvyšok batohu a sieťka je ukrytá vo vnútri tak, aby nerušila jednotný vzhľad batohu. Horný okraj vrecka je vybavený lemom so širokou pruženkou, ktorá uľahčuje manipuláciu.
  • Model NIKI má teraz rovnaké vrecko ako batoh ELLY. Vrecko je odolnejšie a nemožno ho predrieť hranou fľaše.
  • Model ALLY, ktorý je o 20 mm vyšší, má zväčšené horné vrecko. Vďaka väčšej veľkosti je v ňom možné nosiť peračník.

Polstrovanie chrbta a konštrukcia ramenných popruhov

  • V spolupráci s fyzioterapeutom je pri študentských batohoch používaný iba jeden typ chrbtového polstrovania: Tento typ lepšie zodpovedá potrebám študentov a spĺňa požiadavky konštrukcie podporujúcej správne držanie tela.
  • Pri všetkých študentských modeloch bola upravená vzdialenosť medzi ramennými popruhmi a sklon ich šitia na základe spätnej väzby zákazníkov. 

Zdroj: v spolupráci s Topgal.cz

Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.