Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Tipy na vianočné darčeky pre tínedžerov

Tipy na vianočné darčeky pre tínedžerov

Tipy na vianočné darčeky a tvorenie 29. 11. 2023 5 minút
Tereza Kotilová
Vravíte, že výber vianočného darčeka nikdy nebol zložitejší? Je to tak, vybrať ideálny darček pre tínedžera v rozpuku môže byť veľmi náročná úloha. Preto prichádzame s originálnymi tipmi na zaujímavé hry a kreatívne tvorenie. Poďte splniť tie najtajnejšie priania svojim náročným tínedžerom a vybrať im presne taký vianočný darček, ktorý im urobí radosť.

Tipy na vianočné darčeky pre tínedžerov

Guľôčková dráha pre náročných

Má váš tínedžer rád skutočné výzvy? Skúste mu kúpiť interaktívnu guľôčkovú dráhu, ktorá privedie guľôčky do cieľa s využitím magnetickej sily, kinetiky a gravitácie. Kúpte GraviTrax a zabavte celú rodinu. S touto stavebnicou zažijete gravitačnú silu zábavnou formou. Dráhu možno navyše rozširovať donekonečna rôznymi doplnkami, takže i tých najnáročnejších čaká pri stavaní a hraní more zábavy. Čo viac? Možná nálepka na škatuli Made in Czech Republic poteší vás rodičov. Stavebnica sa totiž vyrába v meste Polička.
 
Gravitrax

Spoločenské hry 

Čo je viac, než spolu s deťmi zasadnúť k zábavnej spoločenskej hre? V tú chvíľu idú na bok telefóny a iné rušivé elementy a vy sa tak sústredíte iba na spoločné hranie. Hry, ktoré vám môžeme s pokojným srdcom odporučiť, sú veľkou zábavou pre celú rodinu.

Pre milovníkov vlakov a cestovania odporúčame Cestovné lístky, prosím: Európa. Kto vybuduje najrozsiahlejšiu vlakovú sieť?

Cestovné lístky, prosím! Európa

Prekrásne spracovaná dosková hra Na krídlach, v ktorej sa z vás stanú nadšení ornitológovia, pozorovatelia vtáctva, bádatelia a zberatelia. Pokiaľ sa radi pri hraní odpojíte od reality a doslova ponoríte do príbehu hry, kedy stratíte pojem o čase a zapnete všetky možné časti mozgu bez jedinej prestávky, aby vám neunikol žiadny ťah, potom je táto hra skutočným skvostom medzi ostatnými.

Na krídlach

Kreatívne súpravy 

Máte doma tínedžera kreatívca? Potom máte skoro vyhrané, pretože práve kreatívnych súprav rôzneho zamerania pre chlapcov aj dievčatá máme v Agátinom svete obrovskú hromadu.  
 
Veľmi obľúbenými súpravami v našej ponuke sú Lovely boxy, v ktorých si deti vyskúšajú napríklad umeleckú techniku – pyrografiu, ktorá zahŕňa zdobenie dreva vypaľovaním textov či obrázkov špeciálnou vypaľovačkou, ktorá je súčasťou súpravy. Dievčatám sa bude iste páčiť výroba šperkov a chlapcom by mohla prísť vhod výroba modelov.

Pre vášnivých milovníkov komiksov máme úžasnú súpravu so svetelným tabletom, vďaka ktorej si môžu vyskúšať byť tvorcom komiksov v štýle manga.

Artissimo - Manga so svetelným tabletom

Pre veľké parádnice ponúkame skutočne rozmanité súpravy pre výrobu originálnych šperkov z rôznych materiálov. Má vaša parádnica radšej šperky z kože alebo šperky z polymérovej hmoty?

Výroba šperkov - šperkárska dielňa XL  Výroba šperkov - šperkárska dielňa XL

Agátin TIP: Ďalšou veľmi obľúbenou kreatívnou technikou je tvorba vlastných diárov, zošitov, fotoalbumov s rôznymi ozdobami. Mrknite na náš článok o scrapbookingu, trebárs práve v ňom nájdete ďalšie vianočné inšpirácie.

Kúzelnické súpravy

Tiež ste si všimli, ako si väčší školáci podľa vzoru youtuberov dávajú všelijaké "challenge"? Využime to a ponúknime im tiež originálnu a všestrannú výzvu – naučiť sa kúzliť. Kúzlenie je skutočnou výzvou pre obratnosť rúk v kombinácii s prezentačnými zručnosťami. Zručnosť a schopnosť prstami vytvoriť ilúziu je len polovica úspechu kúzelníka. Tá druhá spočíva v tom, ako vie komunikovať s publikom a zaujať ho – a zaujať ho cielene tak, aby sa napríklad pozeralo určitým smerom a poskytlo tak kúzelníkovi priestor na realizáciu kúzla. A to je veľká a veľmi užitočná výzva – komunikačné a prezentačné schopnosti sa deťom budú hodiť ako soľ v celom ich ďalšom živote.

Každý tínedžer je iný a len vy toho svojho poznáte najlepšie. Prezrite si naše ďalšie kreatívne hry a hračky, ktoré by mohli urobiť radosť práve pod vaším vianočným stromčekom.
 

👉 Hudobné hračky 
👉 Puzzle, mozaiky a vkladačky 
👉 Spoločenské hry 
👉 Stavebnice 
👉 Kreatívne súpravy a tvorenie
👉 Experimentálne hry a súpravy

Prečítajte si ďalšie tipy na hry a tvorenie pre deti od 12 rokov.

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.