Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Recenzia kooperatívnej hry HABA: Jednorožec – Párty pre Rosalie

Recenzia kooperatívnej hry HABA: Jednorožec – Párty pre Rosalie

Recenzie 1. 10. 2022 2 minúty
Daniela Dušek
Každý deň sa môžete ocitnúť na parádnej narodeninovej oslave. Ako na to? Stačí, keď si doma s deťmi rozložíte hru Jednorožec: Párty pre Rosalie od značky HABA. Nemecká značka prináša na trh opäť skvelú kooperatívnu hru pre deti od 4 rokov.

Recenzia hry HABA: Jednorožec – Párty pre Rosalie

Pre koho je hra určená a z čoho sa skladá?

Hra je pre maximálne 4 hráčov, ktorí sú na párty pozvaní. Každý z nich si vyberie zo 4 figúrok jednorožcov. Ich mená si síce pamätať nemusíte, no musíte uznať, že sú viac ako zaujímavé – Trblietavé šťastie (tmavoružový jednorožec), Hviezdny prach (žltý jednorožec), Čarovná kvetinka (fialový jednorožec), Magický vír (tyrkysový jednorožec). Súčasťou hry je ešte jedna figúrka oslávenca tejto párty – jednorožec Rosalie (ružová figúrka). Herná doska sa skladá z piatich častí a dokáže ju poskladať už aj malé dieťa. Jedna časť je rotujúca šípka, ktorá je pre hru veľmi dôležitá. Súčasťou hry je aj kocka, 10 ružových trblietavých kryštálov, 8 guľatých a 8 štvorcových dielikov priateľov. Hru budete hrať približne 15 minút. Pravidlá hry nie sú vôbec zložité a ľahko ich pochopia aj menšie deti.

Recenzia hry HABA: Jednorožec – Párty pre Rosalie
 

Hra môže začať alebo kto privedie na párty najviac kamarátov

Spoločenská hra Jednorožec – Párty pre Rosalie sa odohráva v nádhernej obláčikovej krajine, v ktorej malý jednorožec Rosalie oslavuje svoje narodeniny. Vy s priateľmi ste sa rozhodli usporiadať mu narodeninovú párty, na ktorú má prísť oslávenkyňa ako posledná. To bude prekvapenie! Kocka hráčom určuje o koľko mrakov sa môžu na hracej ploche posunúť. Ak kocka ukáže mráčik, hráč si môže sám vybrať, na aký žltý alebo ružový mrak sa automaticky posunie. Dôležité je pozbierať všetky ružové kryštály, ktoré hráči získavajú pomocou ružových obláčikov na ploche a rotujúcej šípky.

Recenzia hry HABA: Jednorožec – Párty pre Rosalie

Čo by to však bolo za oslavu bez množstva gratulantov? Práve preto je úlohou hráčov priviesť na párty aj ďalších 8 kamarátov, ktorí sa nachádzajú na hracej ploche. Ale pozor! Musia to stihnúť skôr ako sa na párty objaví Rosalie.
 

Recenzia hry HABA: Jednorožec – Párty pre Rosalie
 
V tejto hre deti už trénujú strategické rozhodovanie, a to v prípade, kedy volia medzi zbieraním kryštáľov či pozvaním ďalších kamarátov. Čo je lepší krok pochopia postupne, keď si hru trochu osvoja. Hra je kooperatívna, avšak každý hráč má navyše svoju vlastnú mini úlohu, ktorá sa určí na začiatku hry. Každý hráč si vyberie jeden či dva z 8 štvorcových dielikov s priateľmi, čo znamená, že práve tohto kamaráta musí na párty priviesť on a nikto iný.

Recenzia hry HABA: Jednorožec – Párty pre Rosalie

Je to hra len pre dievčatá?

Aj keď je hrá ružová a plná jednorožcov, zabavia sa pri nej aj chlapci, a netreba ju podľa obalu škatuľkovať do sekcie "pre dievčatá". Kiež by na trhu bolo ešte viac kooperatívnych hier, ktoré by naše deti učili spolupracovať a fungovať v tíme.

Recenzia hry HABA: Jednorožec – Párty pre Rosalie

Tak čo, skúsite hru Jednorožec: Párty pre Rosalie kúpiť a zahrať sa spolu s deťmi?
Online obchod
Zdieľať
Daniela Dušek Daniela, marketérka, ktorá sa ocitla vo svete hračiek odkedy sa jej narodila dcérka. Píše blog, tvorí podcasty a nielen na Instagrame ukazuje tipy na zaujímavé detské hračky, ktoré majú u detí úspech.