Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Recenzia didaktickej hry Djeco: Crococroc – Hladný krokodíl

Recenzia didaktickej hry Djeco: Crococroc – Hladný krokodíl

Recenzie 2. 11. 2023 3 minúty
Tereza Kotilová
Máte s deťmi radi hry, pri ktorých sa pobavia a zároveň sa niečo naučia? Tak presne taká je didaktická hra Crococroc – Hladný krokodíl od obľúbenej značky Djeco.

Recenzia didaktickej hry Djeco: Crococroc – Hladný krokodíl

Vzdelávacia hra Crococroc – Hladný krokodíl deti zaujme na prvý pohľad práve svojím vzhľadom. Z krabice si totiž vybalia roztomilého dreveného krokodíla, ktorého môžu "kŕmiť" farebnými kolieskami buď podľa predlohy, alebo ako chcú ony samy. Hra je určená pre deti od 3 rokov, ale dáme vám niekoľko tipov na hranie aj pre mladšie deti.

Recenzia didaktickej hry Djeco: Crococroc – Hladný krokodíl

Tipy na hry s krokodílom pre najmenšie deti 

Hra je určite pre deti od 3 rokov, ale určitým spôsobom ju využijú oveľa mladšie deti. Ako? Napríklad na precvičovanie pinzetového úchopu a jemnej motoriky. Krokodíl je drevený, takže ho pri manipulácii neponičia ani malé deti. Kolieska môžu vkladať do jeho papule ručičkou alebo veľkou drevenou pinzetou z hry Pinstou (ktorá je pre rovnako staré deti a tiež ju veľmi odporúčame) či akúkoľvek inú, ktorú máte doma poruke. Vďaka farebným kolieskam môžu s touto hrou deti začať ich prvý tréning farieb. Je teda jasné, že táto hra nájde doma využitie po niekoľko rokov rôznymi spôsobmi, a to napríklad mňa osobne veľmi baví.

Tipy na hry s krokodílom od 3 rokov

Využitie dreveného krokodíla je naozaj široké. Zahrať sa s deťmi môžete štandardne "podľa pravidiel", a to tak, že priehľadné brucho krokodíla zakryjete prúžkom s predkreslenými farebnými kolieskami. Dieťa potom kŕmi krokodíla podľa predlohy. Ale pozor, bruško je zakryté, takže si musí pamätať, ktoré koliesko vhodilo ako posledné. Keď je bruško plné, odkryjete prúžok a skontrolujete správnosť. Podarilo sa? Hurááááá.


Sťaženie hry predstavujú prúžky, ktoré majú časť koliesok nepredkreslených, a dávajú tak priestor vašej fantázii. Využiť ich môžete tak, že deti budú rad opakovať len v sťaženom móde bez predkreslenej predlohy, alebo si vymyslieť vlastné pravidlá. My možno niekedy ideme pospiatky.

Recenzia didaktickej hry Djeco: Crococroc – Hladný krokodíl  Recenzia didaktickej hry Djeco: Crococroc – Hladný krokodíl

Ďalšie tipy na využitie hry "nakŕm krokodíla" pre každý vek

Okrem klasickej hry à la "nakŕm krokodíla" sa deti môžu pri hre učiť farby, ktoré v tomto veku dosť možno majú v malíčku, ale čo tak naučiť sa ich anglicky?


My so štvorročnou dcérkou trénujeme pri tejto hre prvé počítanie aj jej fantáziu. Hovoríme si nielen koľko je koliesok celkom v bruchu krokodíla, ale pýtame sa viac podrobnejšie. Koľko modrých koliesok krokodíl zjedol? Aké modré jedlo by to mohlo byť? Koľko má v brušku žltých koliesok? Aké poznáš žlté ovocie, ktoré by si chcela mať v brušku ty?

Ďalšie, čo sme s krokodílom s dcérou skúsili, a čo ju vyložene bavilo, je „nakŕm krokodíla poslepiačky“. Kedy sa samozrejme nehráme na dodržanie vzorových prúžkov, ale dám pred ňu krabicu s kolieskami, ona si jednou rukou chytí krokodíla za papuľu a druhou rukou hmatá kolieska a poslepiačky sa snaží trafiť do jeho bruška.

Tak ako si skúsite túto hru zahrať? Či už "podľa pravidiel" alebo skúsite nejakú našu "vymyslenú hru", verím, že sa pri tom pobavíte rovnako ako my. Napadlo vás ďalšie využitie hry Crococroc – Hladný krokodíl? Pošlite nám váš nápad aj s fotkou, ako hráte, do facebookovej skupiny Agátin inšpiratívny kútik a inšpirujte tak nielen nás, ale aj ostatných rodičov s deťmi.

Recenzia didaktickej hry Djeco: Crococroc – Hladný krokodíl

Čo ďalšie si s nami zahráte?

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.