Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Recenzia náučnej hry Djeco Cool School: Malá tržnica – učíme sa nakupovať

Recenzia náučnej hry Djeco Cool School: Malá tržnica – učíme sa nakupovať

Recenzie 22. 1. 2022 3 minúty
Tereza Chaloupková
Kto by rád nenakupoval? Každý si v detstve rád hrá na obchod, predavačov a nech už predáva svoje hračky, kamienky alebo bábovky na piesku a platí capnutím, papierikmi alebo vrškami od PET fliaš, chce hrať stále a stále dookola. Poďte s deťmi precvičiť finančnú gramotnosť hravou formou pri zábavnej doskovej hre, ktorá chytí celú rodinu.



Doskové hry z edície Cool School

Francúzska firma Djeco prichádza s náučnou doskovou hrou z edície Cool School, kde si túto aktivitu užijete do sýtosti. Cieľom hry Malá tržnica je nakúpiť šesť položiek z vášho nákupného zoznamu. Ale cesta k cieľu je tŕnitá. Pri ceste figúrkou po jednotlivých políčkach môžete zastaviť v rýchlom občerstvení, na zmrzlinu, ísť autom alebo si tiež jeden deň od nákupov odpočinúť.

S hrami z edície Cool School sa môžete naučiť s deťmi nielen nakupovať, ale tiež zábavnou formou počítať či preverovať slovnú zásobu.


 

Ako sa hrá Malá tržnica?

Do nákupov sa môžu pustiť až 4 hráči, ktorí postupne hádžu kockou a postupujú po políčkach. Pokiaľ na políčku navštívia jeden zo šiestich obchodov, môžu si zakúpiť tovar z daného obchodu (ovocie/zelenina, hračkárstvo, kníhkupectvo, kvetinárstvo, potraviny, oblečenie) zo svojho nákupného zoznamu. Avšak iba vtedy, pokiaľ na neho majú dostatok peňazí. Po zaplatení tovaru si hráč vezme svoju nákupnú tašku z daného obchodu a položí si ju na zodpovedajúce políčko nákupného zoznamu.

Cool School: Malá tržnica – učíme sa nakupovať
 

Ako získať peniaze do hry?

Peniaze získate prejdením jedného kola celej hernej dosky alebo vďaka akčným kartám. Tie vám tiež môžu poskytnúť príjemnú zľavu na niektoré tovary alebo naopak „zavariť“ trebárs tým, že jeden nákup musíte vrátiť späť.
 

Čo hra Malá tržnica precvičuje?

Pri hre Malá tržnica – učíme sa nakupovať platíte mincami, ktoré majú hodnoty 1, 2 a 5. Takže si deti veľmi šikovne trénujú počítanie do 10. Menším deťom trvá o niečo dlhšie pochopiť, že hodnota jednej mince, na ktorej je 2 je rovnaká ako dve mince s 1. Pokiaľ hráte len s mladšími deťmi môžete pokojne mince používať všetky ako 1 a otočiť ich tak zelenou stranou hore. Staršie deti si potom už mince rozmieňajú alebo si po nákupe musia z pokladne vydať, čo skvelo precvičí finančnú gramotnosť, ktorá je jednou z najdôležitejších, a hlavne najpraktickejšou časťou matematiky.

Dosková hra Cool School: Malá tržnica – učíme sa nakupovať
 
TIP! Obchody a položky sú pekne farebne rozlíšené, preto hru pochopia aj tí najmenší! Len pozor! Budú ju chcieť hrať, stále a stále dookola.
Online obchod
Zdieľať
Tereza Chaloupková Tereza, mamička dvoch chlapcov a učiteľka 1. stupňa ZŠ, je našou externou posilou. Zdieľa s nami svoje pedagogické skúsenosti a radí, ako školské deti rozvíjať hravo a zábavne.