Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Recenzia motorickej hry Djeco: Pinstou

Recenzia motorickej hry Djeco: Pinstou

Recenzie 1. 7. 2022 3 minúty
Tereza Chaloupková
Pinstou je hra pre deti približne od 3 rokov, s ktorou si perfektne precvičujú základné počítanie a obratnosť. Poďte sa jej pozrieť pod krabicu.
Recenzia motorickej hry Djeco: Pinstou
 
Ako už názov napovedá, v hre Pinstou si deti perfektne precvičia jemnú motoriku v kombinácii s predmatematickými zručnosťami. V krabici nájdete drevený domček s deviatimi otvormi, karty so zadaním, drevenú pinzetu a s ňou guľaté drevené žetóny s tromi typmi obrázkov – jablko, včielka, tiger.

Recenzia motorickej hry Djeco: Pinstou
 

Ako sa motorická hra Pinstou hrá?

Hru možno pojať niekoľkými spôsobmi, pre úplne najmenšie deti by som zvolila iba motorické cvičenie, a to jednoducho skladať podľa chuti žetóny do otvorov v domčeku za pomoci pinzety. Pokiaľ budete chcieť náročnosť o niečo zvýšiť dajte deťom ako predlohu kartičku s riešením. Tzn. skladajú žetóny pinzetou podľa predlohy.
 
Recenzia motorickej hry Djeco: Pinstou

Väčšie deti už sa môžu držať pravidiel. Najnáročnejší krok a základné pravidlo tejto hry je také, že si dieťa vyberie kartu, na ktorej je napísaný počet žetónov s danými obrázkami, ktoré majú do domčeka vyskladať. Dieťa už tu musí vedieť rozpoznať číslice a k nim správny počet, aby úlohu dokázalo splniť. Zároveň ich tiež musí postupne rozmiestňovať v smere, ktorý je namaľovaný na domčeku. Nasleduje sebakontrola, ktorá je praktická v prípadoch, že dieťa pracuje s touto hrou samo. Karta so zadaním sa otočí a z druhej strany je zobrazené správne riešenie.

Recenzia motorickej hry Djeco: Pinstou

Tip na záver: Odporúčame mať žetóny pri naberaní v krabici, nebudú vám toľko utekať, ako keď sú voľne na stole.
 

Skúste naše ďalšie motorické hry, ktoré deti zabavia a zároveň sa pri ich hraní niečo nové naučia.
Online obchod
Zdieľať
Tereza Chaloupková Tereza, mamička dvoch chlapcov a učiteľka 1. stupňa ZŠ, je našou externou posilou. Zdieľa s nami svoje pedagogické skúsenosti a radí, ako školské deti rozvíjať hravo a zábavne.