Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog HAPE – farebný svet ekologických drevených hračiek

HAPE – farebný svet ekologických drevených hračiek

Tipy pre výber hier a hračiek 13. 11. 2020 2 minúty
Kristýna Křížová
Hračky HAPE sú kombináciou kvalitného materiálu, pekného dizajnu, snahy o prirodzené vzdelanie detí hrou a ekologického prístupu k výrobe. Hračky Hape sú navrhované tak, aby sa páčili deťom a zároveň boli šetrné k životnému prostrediu. Všetky hračky HAPE spĺňajú najprísnejšie medzinárodné štandardy pre kvalitu a bezpečnosť. HAPE kladie dôraz predovšetkým na bezpečnosť svojich produktov, a preto spoločnosť vykonáva prísne kontroly už počas vývoja produktov. Použité farby sú na báze vody, netoxické a pre deti absolútne neškodné.
Hračky HAPE predstavujú novú generáciu ekologických hračiek. Sú, samozrejme, určené deťom, a tak sa snažia rešpektovať svet, v ktorom deti vyrastajú. Budúcnosť patrí deťom a HAPE hračky sú vytvorené tak, aby deti hra s nimi inšpirovala, aby sa pri hre zároveň vzdelávali a mali možnosť lepšie skúmať svet, v ktorom žijú.
 

Príbeh Petra Handsteina a značky Hape

Zakladateľ značky HAPE, pán Peter Handstein, vyrástol na vidieku v Nemecku, bol vychovávaný k rešpektu k rodine, k poctivosti, k láske k prírode. Svoju kariéru začal ako predavač vzdelávacích hračiek pre škôlky. Navštívil stovky škôlok, veľa rozprával s pedagógmi, a tým sa naučil chápať dôležitosť hry a učenia. V roku 1986 so sestrou Sabinou a priateľom Renatom založil novú firmu na výrobu hračiek – HAPE.

Tá sa stala odrazom Petrových celoživotných hodnôt. Postupne sa spoločnosť rozširovala, až v roku 1995 vznikla inovatívna továreň v Číne, kde sa hračky vyrábajú s ohľadom na ekológiu, bezpečnosť a nové technologické postupy. Dnes predáva HAPE svoje hračky do viac než 50 krajín sveta. Za svoj prístup k ekológii výroby i k rešpektovaniu sociálnych práv dostal p. Peter Handstein rad ocenení.

Drevené hračky, ktoré bavia i rozvíjajú

Hračky HAPE sú určené predovšetkým menším deťom. V našej ponuke nájdete drevené hračky pre deti už od 1 roka, motorické hračky rozvíjajúce logické myslenie, stavebnice a mnoho ďalších hračiek typu Montessori. Vyberiete hračky v rozmanitých variantoch, a to ako pre dievčatá, tak pre chlapcov.

I ekologické hračky môžu byť krásne

Hračky HAPE vykúzlia úsmev na každej detskej tvári. Majú krásne vymyslený dizajn, za ktorým stojí tím špičkových dizajnérov z celého sveta. Každá hračka je majstrovským dielom, s ktorým sa vyhrá i niekoľko generácií.

Hlavným poslaním značky HAPE je skĺbenie výnimočného dizajnu, ekológie a udržateľnosti. Na výrobu používajú tradičné druhy dreva a bambus, ktorý patrí medzi najrýchlejšie vypestované drevo na zemi. Prepojenie prvotriednej kvality, dizajnu a ekologického prístupu radí značku HAPE na absolútnu špičku. Dosiahli uznanie nielen vo svojom odbore, ale predovšetkým od detí! Bambusový rad výrobkov je skvelým príkladom, že možno prepojiť ekologické myslenie s moderným dizajnom.

Deti sa nehrajú, aby sa učili, ale učia sa, pretože sa hrajú

Nápadité hračky s vysokokvalitnými materiálmi prirodzene rozvíjajú schopnosti detí a podporujú ich rozvoj. Značka HAPE verí, že deti sa nehrajú, aby sa učili, ale učia sa, pretože sa hrajú. Hračky sú vytvorené tak, aby v deťoch vyvolávali túžbu po poznaní, aby deti hra s nimi inšpirovala, aby sa pri hre zároveň vzdelávali a mali možnosť lepšie skúmať svet, v ktorom žijú.

Hračky pre malé deti, veľká zodpovednosť

Značka HAPE si plne uvedomuje zodpovednosť za svoje hračky. Produkt orientovaný na deti musí spĺňať všetky medzinárodné bezpečnostné štandardy i smernice, zároveň sa musí deťom páčiť, baviť ich a rozvíjať. 

Bezpečnosť a kvalita

Výrobky HAPE spĺňajú bezpečnostné a akostné normy EN71 (európska norma hračiek) a ASTM (Americká spoločnosť testovania materiálov) krajín, pre ktoré sú určené. 

Chemické materiály

Všetky chemické materiály sú kontrolované ihneď po tom, čo sú dodané a prijaté. Každá dodávka je testovaná certifikovaným externým laboratóriom.

Nezávislé laboratóriá

Testovacie správy o výrobkoch sú každoročne aktualizované v nezávislých kvalifikovaných laboratóriách.

Opakovateľný postup

Je stanovený materiál výrobkov, dizajn a technológia potrebné pri štádiu vývoja každého výrobku a ďalej sa sledujú dokumentované profesionálne postupy. Dodržiavanie tohto opakovateľného postupu zaistí vysoký objem výroby bezpečných a 100 % kvalitných výrobkov.

Test fyzickej bezpečnosti v každom cykle

V každom výrobnom cykle boli vykonané testy fyzickej bezpečnosti pri prvej várke každého nového výrobku. V prípade vylepšovania akéhokoľvek materiálu alebo dizajnu výrobku sa vykonáva opätovná certifikácia, že tieto výrobky spĺňajú všetky bezpečnostné normy a normy kvality.

Neziskové štandardy kvality

FSC je nezávislá, nevládna, nezisková organizácia založená na podporu zodpovednej správy svetových lesov. Hape zákazníkom poskytuje výrobky s FCS, aby podporilo túto myšlienku.

Hračky HAPE budú deti milovať a rodičia im môžu dôverovať. A to pre ich kvalitu, pekný dizajn a predovšetkým pre ich bezpečnosť.

Online obchod
Zdieľať
Kristýna Křížová Kristýna je zakladateľka a duša Agátinho sveta, ktorému dáva smer. Spolu so svojou sestrou Luciou skúmajú tuzemský i zahraničný trh, aby do sortimentu začlenili tie najlepšie hry a hračky. Pretože len hry, hračky, knižky a stavebnice, ktoré vynikajú prínosom pre deti, kvalitou spracovania, bezpečnosťou aj dizajnom môžu do Agátinho sveta. A taký je potom svet, ktorý pre nás tvoria.