Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Dobrá hračka 2019 už pozná svojich víťazov

Dobrá hračka 2019 už pozná svojich víťazov

Tipy pre výber hier a hračiek 25. 7. 2019 1 minuta
Kateřina Hrubešová
Ročník súťaže Dobrá hračka 2019 je za nami a už pozná svojich víťazov. O víťazstve rozhodol rekordný počet hlasujúcich – celkom 1819! Pre Agátin svet je počet hlasujúcich odmenou a skvelou spätnou väzbou o tom, aké hračky pre vás vyberáme. Ukazujete nám, že vám nie je ľahostajné, aké hračky sprevádzajú vaše deti tým najkrajším obdobím ľudského života.

1. Hračky pre dojčatá a batoľatá: Janod – Aktívna kocka s motorickým labyrintom

Značku Janod nie je potrebné predstavovať, pozná ju totiž každý! Francúzsky výrobca sa špecializuje na výrobu vysokokvalitných hračiek s osobitým dizajnom. Aktívna kocka s motorickým labyrintom sa stala víťazom tejto kategórie a svojou výhrou nás vôbec neprekvapila. Hračka ponúka rozmanitú zábavu nielen na všetkých štyroch stenách, ale aj na hornom veku. Deti plnia rôzne úlohy, napr. otáčajú ozubenými kolesami, vkladajú rybky a kvetinky do jazierka, posúvajú ovocím na strane so stromom a ďalšie. Všetky tieto úlohy pomáhajú deťom objavovať svet a učiť sa hrou!

2. Hračky pre deti od 2 rokov: Janod – Drevená skladačka – tvary a farby

Víťazom tejto kategórie je opäť hračka z dielne francúzskych dizajnérov Janod, tentoraz obľúbená drevená skladačka – tvary a farby. Janod vyrába drevené hračky so zámerom nielen potešiť oko, ale tiež deti niečo naučiť a rozvíjať ich schopnosti. Drevená skladačka je vyrobená z kvalitného dreva a zdravotne neškodných a odolných farieb. Hračka má pestré farby, je tvorená z 6 obojstranných podložiek s veselými motívmi a 29 kusov rôznych geometrických tvarov, z ktorých si dieťa vyberá správny tvar a vytvára obrázok na podložke. S pomocou tejto hračky sa deti učia poznávať nielen tvary a farby, ale rozvíja sa i jemná motorika a sústredenosť.

3. Hračky pre deti od 3 rokov: Vilac – drevená hra Hmataj a nájdi

Medzi hračkami pre deti od 3 rokov zvíťazila hra Hmataj a nájdi od značky Vilac. Veľmi nás teší, že výhercom sa stala zábavná hra. Hranie hier je veľmi dôležité – deti sa rozvíjajú ako intelektuálne, tak duševne. Počas hry si deti osvojujú rôzne schopnosti, učia sa pracovať s emóciami, učia sa trpezlivosti, vzájomnej spolupráci a predovšetkým sa učia strategickému uvažovaniu. V čom spočíva princíp hry? Malé deti postupne hmatajú prstami vo vrecúšku či tube a majú za úlohu popísať svojimi slovami na základe hmatu, aký predmet nahmatali. Staršie deti môžu hrať hru vo forme lota alebo binga. Choďte príkladom a hrajte spoločne!

Zdroj: http://howiplaywithmymome.fr/

4. Hračky pre predškolákov: Woody – Svet v obrázkoch, 2 v 1, Hraj sa a uč sa

Predškolákov fascinuje svet! Najviac hlasujúcich oslovilo náučné puzzle a spoločenská hra v jednom Svet v obrázkoch od značky Woody. Magnetická mapa môže slúžiť ako krásna dekorácia do izbičky. Môžete deťom tiež položiť základnú dosku na zem a učiť ich poznávať svet hravou formou – pomocou skladania puzzle. Svetadiely sú farebne rozlíšené a deti skladajú postupne dieliky predstavujúce jednotlivé štáty či územia. Nie je to tak jednoduché, ako sa zdá. Predškoláci potrebujú pomocnú ruku rodičov, šikovní školáci to zvládnu samostatne. Hneď ako deti zložia mapu, čaká ich postrehová hra. V textilnom vrecúšku sú obrázky, ktoré deti priradzujú na správne miesto na mape. Kam patrí Eiffelova veža? Kde žije slon?

Zdroj: http://www.blogzrzky.cz

5. Hračky pre deti od 6 rokov: Merkur – Veľká súprava 4 – 602 ks

Kto by si nepamätal legendárnu stavebnicu Merkur? Kovová hračka uchvátila niekoľko generácií tatkov, dedkov a synov. Sme veľmi radi, že zvíťazila práve táto stavebnica. Je pre nás dôkazom, že aj dnešné deti môžu mať záujem o technické odbory. Veľká súprava obsahuje 602 kusov a umožňuje postaviť s návodom až 40 rôznych modelov ako je nákladný automobil, lunochod, formulu, žeriav a ďalšie. Veríme, že deti bude baviť a samé objavia vlastné možnosti jej skladania, preto nie je návod úplne nutné predkladať. Určite vás prekvapia originálnymi stavbami!

6. Hračky pre deti od 9 rokov: 4M – Anatómia ľudského tela

V kategórii hračiek pre deti od 9 rokov vybrali rodičia ako najlepšiu hračku experimentálnu a vzdelávaciu súpravu Anatómia ľudského tela od 4M. S touto súpravou deti objavia neuveriteľné tajomstvá ľudského tela. V praktickom kufríku je zložený špeciálne konštruovaný ľudský trup. Orgány sú z mäkkého materiálu a pri zostavovaní je dôležité zachovať správnu pozíciu orgánov, inak telo nepôjde zložiť. Model je ideálna vzdelávacia pomôcka pre školopovinné deti.

7. Hračky pre deti od 12 rokov: 4M – Elektroobvod

Vybrať hračku pre teenagera nie je jednoduché. Favoritom rodičov dnešných teenagerov sa stala experimentálna a vzdelávacia hra Elektroobvod od značky 4M, ktorá sa tiež umiestnila na prvej priečke v kategórii deti od 9 rokov. Elektroobvod je skutočne skvelou experimentálnou súpravou. Deti si pomocou drôtov vyrobia elektrický obvod s vlastným zvončekom. Experimentálnu súpravu možno využiť aj ako zábavnú hru, keď deti skúšajú svoju manuálnu zručnosť formou hry. Pohybujú tyčkou s očkom pozdĺž drôtu tak, aby sa nedotkli elektrického obvodu a nerozoznel sa zvonček. Zazvoní, hráč je vyradený z hry a pokračuje ďalší.

Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.