Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Ako rozvíjať predškolákov: Učím sa hrou

Ako rozvíjať predškolákov: Učím sa hrou

Tipy pre výber hier a hračiek 31. 7. 2019 3 minúty
Kristýna Křížová
Predškoláci skúmajú písmenká a číslice a pripravujú sa na veľkú úlohu, ktorá je pred nimi – naučiť sa čítať, písať a počítať. V škole ich ale čaká oveľa viac. Pozrite sa s nami na dobré tipy, ako deti hravo pripraviť na vstup do veľkého sveta školy.
Predškolákov môžete celkom jednoducho pripraviť na školu tak, aby sa na ňu tešili, nebáli sa jej a aby ich prvé kroky v nej prebehli hladko. Spomeňte si na heslo „škola hrou“ a vyskúšajte naše tipy. Uvidíte, že sa deti o svet okolo seba budú s chuťou zaujímať a že schopnosti potrebné k hladkému vstupu do školy budú vstrebávať ľahko, akoby nenápadne.
 

Ako vybrať didaktickú hru pre predškoláka?

Pri výbere hry či hračky, ktorá by mala vášho predškoláka pripraviť na školu, dbajte na to, aby vzdelávacie a zábavné zložky boli dobre vyvážené. Hra, ktorá bude čisto výuková, deti čoskoro prestane baviť. Ideálna hra je taká, ktorá dieťa bude baviť sama o sebe a vy ako rodič budete mať príležitosť akosi  „nenápadne“ využiť vzdelávaciu zložku vybranej hry.
 

Inšpiratívne tipy na didaktické hry pre predškolákov

Ak chcete u svojho predškoláka podporiť skôr všeobecný rozvoj, odporúčame vyberať hravé didaktické pomôcky, z ktorých tie najzaujímavejšie ponúka francúzsky Janod. Veľmi obľúbená je napríklad magnetická tabuľa s ľudským telom či závesná magnetická mapa sveta. U oboch hračiek výrobca uvádza doporučený vek od 7 rokov, my sa však domnievame (a ohlasy zákazníkov to potvrdzujú), že s týmito magnetickými hračkami sa dobre zahrajú i deti od 5 rokov.



Predškoláci majú veľkú obľubu v slovenskej abecede. Rozoznanie základných písmeniek sa môžu naučiť pomocou drevených magnetiek od značky Vilac. Drevené magnetky s písmenkami sú ideálne pre predškolákov. Magnetky možno skladať napr. na chladničku alebo na magnetickú nástenku. Zábavnou formou sa děti učia poznávať jednotlivé písmenká. Postupne si tak možu vyskladať slová či jednoduché vety.

Online obchod
Zdieľať
Kristýna Křížová Kristýna je zakladateľka a duša Agátinho sveta, ktorému dáva smer. Spolu so svojou sestrou Luciou skúmajú tuzemský i zahraničný trh, aby do sortimentu začlenili tie najlepšie hry a hračky. Pretože len hry, hračky, knižky a stavebnice, ktoré vynikajú prínosom pre deti, kvalitou spracovania, bezpečnosťou aj dizajnom môžu do Agátinho sveta. A taký je potom svet, ktorý pre nás tvoria.