Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Ako hravo rozvíjať jemnú motoriku malých detí?

Ako hravo rozvíjať jemnú motoriku malých detí?

Tipy pre výber hier a hračiek 22. 1. 2024 3 minúty
Tereza Kotilová
Objavte spoločne s nami originálne a veľmi kreatívne hračky, vďaka ktorým si malé deti precvičia svoje motorické schopnosti a zároveň si užijú množstvo zábavy.
Ako hravo rozvíjať jemnú motoriku malých detí?

Originálnou motorickou hrou pre deti od 3 rokov môžu byť zvieratká so zámkami. Deti si na troch postavičkách trénujú motorické schopnosti otváraním a zatváraním rôznych zámok. Pod zámkou ich vždy čaká malé prekvapenie. Hračka deťom navyše pomáha rozvíjať koordináciu, logiku a obratnosť.

Pozor na zlodeja. Rýchlo skontrolujte všetky dvere a okná či sú správne zatvorené. Nesmiete nechať nič otvorené. Je tu ďalšia hra so zámkami a kľúčmi v podobe krásneho dreveného domčeka Lilliputiens, ktorá deťom pomáha deťom rozvíjať jemnú motoriku a zručnosť. Navyše môžete pri hre s domčekom vymýšľať rôzne príbehy o zlodejskej líške. Popustite uzdu svojej fantázii a užite si hodiny hraniam s deťmi. Perfektný darček pre deti od 3 rokov.

Vaše deti radšej skrutkujú? Potešte ich dreveným náradím pre malých majstrov. V súprave sú tri rôzne nástroje pre rôzne typy manipulácie. Deti ľahko poznajú na čo náradie slúži pomocou farieb. Hra s náradím rozvíja jemnú motoriku, koordináciu pohybov a učí deti rozpoznávať tvary a farby. Všetky nástroje sú prispôsobené pre malé detské ruky.

Ďalšou zábavou v podobe skrutkovania predstavujú krásne drevené zvieratká na kolieskach Djeco, ktoré rozvíjajú motorické schopnosti a celkovú obratnosť detí. Úlohou je naskrutkovať jednotlivým zvieratám kolieska príslušnej farby.

Neviete, čo vybrať? Omrknite naše tipy v praxi v ďalšom diele Agáta TV. 👇
 
 


👇Omrknite ďalšie diely Agáta TV 👇

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.