Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Tipy na vianočné darčeky pre tých najmenších

Tipy na vianočné darčeky pre tých najmenších

Tipy na vianočné darčeky a tvorenie 15. 11. 2023 5 minút
Tereza Kotilová
Premýšľate, čím potešiť vaše malé deti pod vianočným stromčekom? Ešte vlastne plne nechápu zmysel Vianoc, ale vy ich chcete vtiahnuť do tej kúzelnej atmosféry a urobiť im radosť. Poďte sa inšpirovať originálnymi tipmi na zaujímavé hračky, ktoré aj tie najmenšie deti zaujmú a urobia im skutočnú radosť.

Tipy na vianočné darčeky pre tých najmenších

Herné prvky pre rozvoj hrubej motoriky 

Pre rozvoj jemnej motoriky je dôležitý rozvoj hrubej motoriky, a tak je dobré ho od malička podporovať čo najviac to ide. Samotný pohyb vonku a zdolávanie všemožných prekážok v prírode i na ihriskách je ideálny, avšak poďte také možnosti dopriať svojmu dieťaťu i doma. Pretože, kde inde vytvoriť najlepšie miesto pre rozvoj vášho dieťaťa, než v jeho vlastnej detskej izbičke? Postačí vám pár herných prvkov, ktoré verte, že využijete niekoľko rokov na dokonalú zábavu, a práve rozvoj hrubej motoriky. 
 
Odporúčame mrknúť na značku ELIS design, ktorá ponúka kompletné riešenia izbičky pre vaše deti vrátane edukatívnych montessori pomôcok a hračiek. Jedným z najznámejších produktov od ELIS design, ktorý u nás môžete kúpiť, je obľúbená drevená hojdačka v dúhových farbách. Deti totiž milujú nové možnosti pohybu. Hojdačka je multifunkčná – vytvoríte z nej okrem iného most, tunel, preliezačku, sedačku, ohrádku, pult pre výdaj zmrzliny či trebárs javisko pre maňušky. Stačí byť kreatívni a oddať sa naplno hre.

Montessori Piklerovej trojuholník je obľúbenou šplhacou pomôckou pre deti rôzneho veku. Vyzdvihuje dôležitosť samostatného objavovania pohybových možností, čo je v súlade s montessori princípom o kľúčovej role motoriky vo vývoji detí. Vďaka Piklerovej trojuholníku a obojstrannej doske, ktorá je šmýkačkou aj rebríkom v jednom, vytvoríte malé domáce ihrisko v každom interiéri. Preliezačka je vybavená bezpečnostnou skrutkou proti nechcenému zloženiu.

Drevená hracia zostava - Montessori Piklerovej trojuholník light + doska 2v1

Obe vyššie spomínané pomôcky idú perfektne skombinovať so suchým bazénikom s loptičkami. Guľaté suché bazéniky zaručia nikdy nekončiacu zábavu, ktorá deti len tak neomrzí. Deti pri hre zároveň zábavnou formou precvičujú ako motoriku, tak správny úchop a koordináciu oči-ruky. A rovnako tak s penovou hracou podložkou, ktorá zaistí mäkký dopad i priestor pre tréning trebárs kotrmelcov, stojok a veľkých skokov.

Penová hracia podložka

Hračky pre rozvoj jemnej motoriky 

Priestor pre rozvoj hrubej motoriky by sme mali, tak poďme precvičiť motoriku jemnú. 
 
Activity board v podobe skladacieho domčeka vedie deti k učeniu sa skrz ich prirodzenú chuť objavovať a hrať sa. Domček disponuje prvkami zameranými na zručnosť, logiku, trpezlivosť a kreativitu. Dokáže dokonale vtiahnuť do sveta objavovania a deti sa stanú samé sebe najlepšími učiteľmi.

Activity board BusyKids - domček natura

Magnetická stavebnica Tegu je vyrobená z ekologických materiálov a netoxických farieb. Vo vnútri každého precízne a z veľkej časti ručne opracovaného dielika je ukrytý takmer neviditeľný magnet, vďaka ktorému sa dajú jednotlivé časti na seba nadpájať a vytvárať tak zaujímavé konštrukcie. Stavebnica u detí rozvíja kreativitu, predstavivosť a jemnú motoriku.

Magnetická stavebnica TEGU Tints - 42 dielov

Čo ďalej baví malé deti? Hudobné hračky, z ktorých sa nesú rôznorodé a vábivé zvuky. Učia deti nielen vnímať zvuky, ale tiež ich učia láske k hudbe a zmyslu pre rytmus. Vyskúšajte trebárs hudobný stolček Pure obsahujúci zvonček, bubienok, činely, hrkálku a drevenú paličku v jednom.

Parťák do pohody i nepohody 

Poďte vašej malej láske nadeliť hračku, s ktorou sa bude môcť maznať a brať si ju všade so sebou ako svojho verného parťáka do pohody i nepohody. Pre najmenšie deti je dobré voliť textilnú hračku či bábätko menšej veľkosti s handrovým telíčkom.

Plyšová rodina Lilliputiens

V Agátinom svete máme textilných parťákov a bábik bábätiek hneď niekoľko, takže si určite vyberiete. Odporúčame vám preskúmať obľúbenú značku Lilliputiens a Ababu, a tiež rad bábätiek Pomea od nemenej obľúbenej značky Djeco.  

Bábiky Pomea

Ďalšie tipy na vianočné darčeky pre najmenších 

Váš malý človiečik sa vyvíja a jeho špecifické záujmy sa ešte len vytvárajú. I tak si ale prezrite naše ďalšie kreatívne hry a hračky, ktoré by mohli urobiť radosť práve pod vaším vianočným stromčekom.

👉 Hudobné hračky 
👉 Puzzle, mozaiky a vkladačky 
👉 Montessori pomôcky a hračky  
👉 Drevené hračky 
👉 Potreby pre bábätká
👉 Hračky do vane 
👉 Odrážadlá, chodúľky a motorické stolčeky 
👉 Detské knižky

Prečítajte si ďalšie tipy na hračky pre bábätká a batoľatá.

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.