Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Recenzia hry Djeco: Quartino

Recenzia hry Djeco: Quartino

Tipy pre rodičov školákov 19. 3. 2022 2 minúty
Tereza Chaloupková
Keď po prvýkrát uvidíte hru Quartino od francúzskej značky Djeco, ucítite závan starých civilizácií, pretože hra pripomína dámu, šachy alebo mlyny, ktoré majú veľmi dlhú históriu. Nenechajte sa však mýliť! Táto hra nemá zložité pravidlá, pochopia ju aj mladšie deti – výrobca uvádza 7 rokov, ale zvládnu ju aj šikovní predškoláci. Nudiť sa pri nej nebudú ani dospeláci, ktorí v nej na sto percent budú pokračovať hneď, ako deti zaspia.

Recenzia hry Djeco: Quartino

Princíp hry Quartino

Princíp hry je jednoduchý. Každý hráč si pred seba postaví stojan, do ktorého si vylosuje 4 karty, ktoré vidí iba on. Na základnú dosku kladú hráči na políčka postupne farebné žetóny. Žetón môžete položiť aj na žetón alebo žetóny, ktoré už na doske ležia z predošlých ťahov. Snažíte sa ho priestorovo aj voľbou farby žetónu položiť tak, aby vytvoril kombináciu farieb, ktorú máte na jednej zo štyroch kariet vo vašom stojane. Vytvoríte tým Quartino a kartičku si odkladáte. Kto sa ako prvý zbaví všetkých štyroch kariet je víťazom. Žetóny, ktoré utvorili Quartino sa odstraňujú z hracej dosky, takže vám žetóny nikdy nedôjdu.

Logická hra Quartino

Hra ponúka ešte dve zaujímavé herné situácie, ktoré na hernej doske môžu vzniknúť. Na doske je 4 a viac žetónov rovnakej farby alebo stĺpec, v ktorom je 4 a viac žetónov na sebe – každá táto situácia vám udelí možnosť pridať ďalší žetón pri vašom ťahu.

Logická hra Quartino

Táto hra je, samozrejme, psychicky náročná, pretože nie ste na ťahu a vidíte, že vám stačí jeden ťah na splnenie vašej karty a vy s tým nič neurobíte. Čím viac hráčov hrá (max. 4), tým je pre vás menej predvídateľné, ako bude hracia doska vyzerať až sa na vás zase dostane.
 


Nielen deti si na farebnom usporiadaní trénujú priestorovú orientáciu.

Táto logická hra vás chytí a len tak nepustí. Trochu sa rozčúlite, keď vám protihráči budú vašu hru nevedomky kaziť, ale rovnako to nevzdáte a po prehre budete chcieť hrať znovu a urobíte poriadnu odvetu!
 
Online obchod
Zdieľať
Tereza Chaloupková Tereza, mamička dvoch chlapcov a učiteľka 1. stupňa ZŠ, je našou externou posilou. Zdieľa s nami svoje pedagogické skúsenosti a radí, ako školské deti rozvíjať hravo a zábavne.