Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Recenzia hry Djeco: Cesta okolo sveta

Recenzia hry Djeco: Cesta okolo sveta

Recenzie 30. 4. 2022 2 minúty
Tereza Chaloupková
Cestujete radi? Tak sa pripravte, nie je to úplne prstom po mape, ale v prípade novinky od Djeco – Cesta okolo sveta, budete cestovať s figúrkou pandy. V tejto hre s deťmi precvičíte nielen herné zručnosti, ale aj logické myslenie či trebárs angličtinu.

Spoločenská hra Djeco: Cesta okolo sveta

Čo je cieľom hry a pre koho je Cesta okolo sveta určená?

Táto cestovateľská dosková hra na prvý pohľad zaujme krásne spracovanou grafikou na škatuli. To už je prvý krok k úspechu. Cieľom hry Cesta okolo sveta je obísť, oboplávať alebo obletieť zadané mestá na imaginárnej mape sveta. Každé mesto reprezentuje jedno zvieratko, preto sa na mape ľahko orientujú aj mladšie deti. Hra je síce určená pre deti od 6 rokov, ale nebála by som sa hru skúsiť s deťmi už od 4 rokov.

Pri hre si krásne precvičíte logické myslenie či angličtinu, pretože názvy miest sú písané na kartičkách po anglicky. Vyberiete si farebnú figúrku pandy, vylosujete si pohľadnicu z mesta, kde začínate a zábava môže začať.

Spoločenská hra Djeco: Cesta okolo sveta
 

Ako sa hra Cesta okolo sveta hrá?

Začína najmladší hráč, hodí kockou, na ktorej mu padne jedna až tri bodky – to je počet ťahov, teda počet presunov medzi jednotlivými mestami.
 

Pri cestovaní môžete použiť 4 druhy cesty, prvou je cesta, po nej idete pešo, druhá je letecká doprava, tretia je lodná doprava a štvrtá je železničná doprava. Pri akejkoľvek z troch dopráv si musíte do svojho mesta v prvom ťahu privolať dopravný prostriedok (lietadlo, loď, mašinku) a až ďalšie prípadné ťahy (podľa počtu na kocke) s ním cestovať z mesta do mesta. Pozor! Nie zo všetkých miest môžete cestovať všetkými dopravnými prostriedkami.

Spoločenská hra Djeco: Cesta okolo sveta

Hneď ako dorazíte do vášho cieľového mesta na kartičke, „vyfotíte“ si ho a odosielate pohľadnicu, ktorú si odložíte bokom. Vyberiete si ďalšiu z dvoch pohľadníc, ktoré sú vždy vyložené. Tu už to chce trochu logického úsudku, aby ste si vybrali mesto, ktoré je k vašej súčasnej pozícii najbližšie. Vyhráva hráč, ktorý má podľa počtu hráčov odoslané 4, 5 alebo 8 pohľadníc.

Spoločenská hra Djeco: Cesta okolo sveta

Naštartujte motory a hurá do sveta zvierat.
Online obchod
Zdieľať
Tereza Chaloupková Tereza, mamička dvoch chlapcov a učiteľka 1. stupňa ZŠ, je našou externou posilou. Zdieľa s nami svoje pedagogické skúsenosti a radí, ako školské deti rozvíjať hravo a zábavne.