Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog O výchove hrou s Veselou chalúpkou 7: Školák 2. diel

O výchove hrou s Veselou chalúpkou 7: Školák 2. diel

Tipy pre výber hier a hračiek 3. 4. 2020 2 minúty
Tereza Chaloupková
V siedmom diele seriálu O výchove hrou s Veselou chalúpkou nám pani učiteľka Tereza popíše, ako rozvíjať hrou mladších školákov.


Som rada, že matematické schopnosti môžem v škole rozvíjať zábavným spôsobom. Podarilo sa mi kúpiť niekoľko hier, ktoré to umožňujú. Vyskúšané máme tieto: Jungle logic (tréning logiky a kombinácie), Počítame zvieratká (precvičí sčítanie), Eduludo – poznávame dĺžky (výborné na geometriu), Topologix (precvičí súradnice, predložky), Logická hra – ovce a Polyssimo – puzzle (rozvíja logiku a orientáciu v priestore).

Spoločenská hra podobného typu je potom Ubongo, ktorá naučí pracovať pod tlakom ubiehajúceho času.
Nesmieme zabudnúť na hry, ktoré pomôžu v českom jazyku. Dôležité je obohacovanie slovnej zásoby. Písmenká a slová potrénujte na hre ABC Cink.  


Je fajn si urobiť na svojho školáka čas a niekedy sa venovať pri hrách len jemu (i keď má doma súrodenca). Fajn sú hry pre dvoch – Animouv (hra trochu v duchu piškvoriek či dámy) a tiež Magnetická námorná bitka, ktorú všetci poznáme zo štvorčekovaných papierov.

Online obchod
Zdieľať
Tereza Chaloupková Tereza, mamička dvoch chlapcov a učiteľka 1. stupňa ZŠ, je našou externou posilou. Zdieľa s nami svoje pedagogické skúsenosti a radí, ako školské deti rozvíjať hravo a zábavne.