Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Montessori tipy: 3 naše obľúbené značky

Montessori tipy: 3 naše obľúbené značky

Tipy pre výber hier a hračiek 26. 5. 2023 3 minúty
Tereza Kotilová
Téma M-O-N-T-E-S-S-O-R-I vás baví a nás tiež. Preto vám prinášame tipy na naše tri obľúbené značky, ktoré do konceptu Montessori krásne zapadajú. Pokiaľ vám je tento štýl blízky, neváhajte sa pozrieť týmto značkám na zúbok.

Montessori tipy: 3 obľúbené značky

Djeco – kolekcia Primo Ludo a Eduludo

Značka Djeco bola založená už v 50. rokoch 20. storočia zakladateľkou Véronique Michel-Dalès, ktorá sa vtedy rozhodla hračky navrhovať a vyrábať sama v ateliéri na brehu rieky Seiny, kde firma sídli dodnes.

Francúzska značka Djeco vyniká originálnymi didaktickými hrami, medzi ktorými nechýba rad Primo Ludo a Eduludo.

Primo Ludo
Rad prvých didaktických hier Djeco pre tie úplne najmenšie deti už od 2,5 roku do cca 4 rokov, ktorý predchádza radu Eduludo. Deti sa v týchto vzdelávacích hrách naučia spoznávať farby, tvary alebo čísla. Záleží, ktorý variant zvolíte. Karty vo všetkých hrách sú plastové, vďaka čomu sa tak ľahko nezničia a dajú sa v prípade potreby umyť.

Eduludo
Rad didaktických hier pre predškolákov a malých školákov približne vo veku od 4 do cca 7 rokov. Deti si vďaka týmto vzdelávacím hrám rozvíjajú rôznorodé predškolské schopnosti – učia sa počítať, poznávať dĺžky, tvary, farby, učia sa logicky premýšľať, orientovať sa v priestore a mnoho ďalšieho. Hry sú určené vždy pre jedného hráča a jedného rodiča, ktorý pri hre vypomáha.

Grimm's 

Dúhovo farebné, neobyčajne veľké a fantasticky kreatívne sú hračky a stavebnice od nemeckej rodinnej firmy Grimm's, ktorá vyrába prírodné, vysokokvalitné a bezpečné drevené hračky pre deti. Všetky ich kúsky sa vyznačujú svojím úplne ojedinelým dizajnom, farebným prevedením a tiež svojím ekologickým prístupom k výrobe samotnej. Hračky nie sú lakované, ale sú ošetrené zdraviu neškodnými a šetrnými materiálmi, ako je olej a vosk. Výhodou tohto ošetrenia je aj to, že pri stavaní všelijakých výplodov detskej fantázie jednotlivé diely nekĺžu.
 
Mezi hračkami si vyberie každá veková skupina. Vhodné sú dokonca aj pre tých najmenších. 

HEADU 

So vzdelávacími súpravami HEADU sa vaše deti môžu učiť hravo anglickyčítať a písaťspoznávať ľudské telo či morský svet a mnoho ďalšieho. Stačí len vybrať puzzle, ktoré bude zodpovedať veku a záujmom vášho dieťaťa a rozbehnúť zábavné učenie

Že učenie môže byť aj zábavné? Áno, tu je dôkaz – veľké vzdelávacie puzzle HEADU, ktoré keď postavíte, dozviete sa neskutočne zaujímavé veci. Každá súprava ukrýva inú formu hry pre rôzne staré deti, ale princíp je vždy rovnaký – zložiť puzzle, zabávať sa a niečo nové sa naučiť. 



A aké sú vaše obľúbené značky so zameraním na Montessori? Podeľte sa s ostatnými v našom Agátinom inšpiratívnom kútiku.

 

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.