Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Zábavné úlohy Djeco nielen pre predškolákov

Zábavné úlohy Djeco nielen pre predškolákov

Stiahnite si zadarmo 24. 3. 2021
Kateřina Hrubešová
Francúzska značka Djeco poskytla ďalšie pracovné listy pre deti, ktoré tentoraz podporia rozvoj priestorovej orientácie. Zábavné listy vznikli v spolupráci s poprednými ilustrátormi značky Djeco, ktorých tvorbu poznáte z hier a kreatívnych súprav. Stiahnite si ich zadarmo, vytlačte a kreslite! Originálne pracovné listy, ktoré urobia radosť počas chvíle práve u vás doma.

Prekresli obrázok do štvorcovej siete

Piráti nemusia byť čisto chlapčenskou záležitosťou. Aj medzi dievčatami nájdeme mnoho pirátok, ktoré obdivujú rozkošné figúrky z kolekcie Arty Toys. Ilustrátor Christian Montenegro sa postaral o vzhľad piráta Poulpusa, a tak nie je divu, že práve on pripravil maľovanky s obrázkami pirátov. Deti sa snažia prekresliť obrázok piráta do prázdnej štvorcovej siete. Táto aktivita rozvíja priestorovú predstavivosť a orientáciu v priestore, posilňuje koncentráciu pozornosti. Vytlačte deťom pirátske maľovanky a máte praktického spoločníka na každý deň!



Christian Montenegro spolupracuje so značkou Djeco už niekoľko rokov. Je tvorcom mnohých hier a hračiek, ktoré si obľúbili deti po celom svete.


Ilustrátorka Lili Scratchy pripravila osem obrázkov s dievčenskou tematikou. Stiahnite si zadarmo tieto originálne obrázky. Ponoríte sa do sveta ružových farieb, geometrie a tvorenia. Autorkou dievčenskej verzie je ilustrátorka Lili Scratchy.


 

Úžasné spojovačky

Spojovačky sú skvelou zábavou pre chvíle tvorenia. Vyžadujú trochu trpezlivosti, ale zároveň precvičíte koncentráciu. Deti ich majú v obľube, pretože na prvý pohľad nevedia, čo je na obrázku. A na konci sa tešia odmeneným výsledným obrázkom. Deti majú za úlohu spojiť všetky bodky v poradí, ktoré určujú čísla. Desať nádherných obrázkov na spojenie pripravila ilustrátorka Peggy Nille. 



Peggy Nille vytvorila pre značku Djeco rad ďalších hier, kde vynikne jej ilustrátorský štýl. Veľmi obľúbená je samolepková hra, v ktorej dievčatá obliekajú bábiky do krásnych šiat a vyberajú im vhodné doplnky. Hra je krásne graficky spracovaná a zaujme malé aj veľké dievčatá.  


Pre predškolské deti si u nás môžete tiež vybrať kreatívne súpravy pre rozvoj jemnej motoriky. Skvelým tipom sú mozaiky. Deti lepia malé štvorcové dieliky mozaiky na tlačenú predlohu, čím veľmi precvičujú jemnú motoriku. Chlapci aj dievčatá si môžu vybrať z pestrofarebných obrázkov s motívmi rôznych zvierat, morských panien, víl, pirátov či dopravných prostriedkov. Ambasádorka Agátinho sveta, Terezka z blogu @kreativnarodina, pripravila návod, ako na techniku mozaiky. Nechajte sa inšpirovať!

 

Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.