Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Ergobag mení pohľad na školskú tašku

Ergobag mení pohľad na školskú tašku

Tipy pre rodičov školákov 10. 4. 2024 2 minúty
Tereza Kotilová
Školský batoh Ergobag na prvý pohľad upúta svojím dizajnom, ktorý pripomína trekkingový batoh. O nemeckej značke Ergobag sa teda nedá povedať nič iné, než že je skutočne iná. Kombinuje praktické detaily trekkingových batohov so špecifickými požiadavkami na kvalitné a zdraviu vyhovujúce školské batohy. Dnes ide o najpredávanejšiu značku na nemeckom trhu, veľké úspechy Ergobag zbiera i u nás. A čo je ešte zaujímavé?

Ergonómia a odporúčaná váha na chrbte dieťaťa

Podľa odborníkov je dôležité mať správne nastavené popruhy, umiestniť ťažké veci smerom ku chrbtici a pritiahnuť celý batoh čo najbližšie ku chrbtu. Deti často nosia do školy výrazne ťažšiu tašku, než by mala byť a už od mala si zarábajú na problémy s chrbtom. Podľa odporúčaní by deti mali nosiť maximálne 10 až 15 percent svojej váhy, a to už vyžaduje skutočne kvalitný školský batoh. Viete, koľko kilogramov nosia vaše deti na chrbtoch? 

Ergonómia a odporúčaná váha na chrbte dieťaťa

Značka Ergobag prichádza s unikátnym ergonomickým riešením. Váha školskej tašky je optimálne rozložená na bedrá, čo zaručuje zdravý vývoj detskej chrbtice a správne držanie tela. Školské batohy majú totiž posuvný hrudný a široký panvový popruh. Vďaka týmto popruhom je záťaž umiestnená čo najbližšie ku chrbtu a zároveň je prenesená celková váha z cca 50 % do oblasti panvy. Tu sa nachádza ťažisko tela, je teda najstabilnejšie. Ramenné popruhy umožňujú nastaviť batoh individuálne pre každé dieťa, takže batoh rastie spolu s dieťaťom.
Školský batoh s unikátnym ergonomickým systémom


Mgr. Dagmar Mostecká pre Ergobag vraví: "Detské telo je veľmi tvárne a rýchlo reaguje na záťaž. Dieťa má menej svalového tkaniva než dospelý, nemá úplne vyvinutú kostru, časti kostí tvoria ešte chrupavky a väzivové tkanivo je voľnejšie. Veľký vplyv na držanie tela dieťaťa má školská taška, je nutné, aby mala správne parametre so systémom rozloženia váhy na panvu a s ergonomickým tvarovaním chrbta. Podstatné je, že musí byť batoh spevnený a udržovať jeho obsah čo najbližšie ku chrbtu dieťaťa. Nevhodná školská taška úplne jednoznačne negatívne obmedzuje pohybový aparát dieťaťa a prispieva k budúcim ťažkostiam. Pri bežných batohoch bez ergonomickej konštrukcie visí celá záťaž na ramenách a ohýba chrbticu viac vo svojich krivkách. Zároveň ťahá dieťa dozadu, kvôli tomu školák čelí väčším ohnutiam v hrudnej chrbtici a tlačením ramien dopredu."

Originalita

Pomocou "kletties" alebo kreatívnych klipov môže dieťa ľahko zmeniť imidž školskej tašky podľa predstáv a aktuálnej nálady. Klipy sa upevňujú pomocou suchého zipsu. V našej ponuke môžete vybrať klipy zo súprav s rôznou tematikou, ako napr. zvieratká, kovboji, šport, roboti a pod.



Dajte priestor fantázii – a vytvorte zo svojho batohu Ergobag unikátny kúsok pomocou originálnych Kletties.

Ekológia

Životné prostredie je dôležité pre nás všetkých. Nemecká značka Ergobag myslí nielen na kvalitu materiálu, ale tiež myslí na prírodu. A preto vyrába školské tašky Ergobag zo 100 % PET recyklovaných tkanín. Tipnite si, koľko je potrebných PET fliaš na recykláciu pre výrobu jednej tašky Ergobag? Je potrebných v priemere 16 PET fliaš.

Viditeľnosť

Ráno, v hmle, navečer či za hustého dažďa je potrebné byť vidieť, žiariť už z diaľky. S reflexnými prvkami na batohu možno školáka vidieť až na 200 metrov. Ergobag používa veľmi kvalitné reflexné prvky, ktoré sú tvorené unikátnymi mikroskopickými čiastočkami. Kvalitný materiál odoláva počasiu a UV žiareniu, takže školáka dokonale vidieť v každom počasí.



Pozrite sa, čo prináša nová kolekcia Ergobag 2024.

 

Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.