Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Ako vybrať stavebnicu BOFFIN

Ako vybrať stavebnicu BOFFIN

Tipy pre výber hier a hračiek 15. 9. 2023 3 minúty
Monika Domincová
Vymyslieť darček pre malých fyzikov vo veku 6 – 10 rokov nie je skutočne jednoduché. Skvelou voľbou sú stavebnice Boffin, ktoré sú nielen zábavnou hračkou, ale tiež i učebnou pomôckou. Úžasnou jednoduchosťou a názornosťou zasväcujú deti do tajov fyziky a elektroniky. Na skladanie nie je potrebné mať žiadne technické znalosti, ľahko pochopiteľný návod je priložený ku každej stavebnici. Deti si vyskúšajú stavbu elektrických obvodov od tých jednoduchších až po zložitejšie. Akú stavebnicu vybrať? Pripravili sme pre vás prehľad jednotlivých súprav, ktoré v Agátinom svete ponúkame.

Ako vybrať stavebnicu BOFFIN

RAD BOFFIN I

Boffin 100 obsahuje 30 súčiastok, z ktorých je možné postaviť minimálne 100 projektov podľa návodu, o. i. lampičku, vetrák, sirénu, poistku, zvonček, hlasom alebo svetlom ovládanú žiarovku či detektor odrazu.

Boffin 300 obsahuje 60 súčiastok, z ktorých postavíte až 300 projektov podľa návodu, všetky projekty obsiahnuté vo verzii 100 a navyše detektor lži, rádio, vodný poplach, merač tlaku, detektor pohybu, merač odporu, zvukovú vlnu, laser a ďalšie.

Boffin 500 obsahuje 75 súčiastok a z celkových 500 projektov možno opäť postaviť všetko z predchádzajúcich verzií a navyše potom FM rádio, playback, telegraf, hlasom a dotykom riadenú hudbu, vtačí spev, zvuk policajného auta, sanitky, strelnej zbrane a pod.

Boffin 750 obsahuje 80 súčiastok a už správne predpokladáte, že postavíte podľa návodu až 750 projektov, z ktorých nechýbajú tie, čo sú v menších verziách. Navyše nájdete návod na kompas, maják, detektor lži, možnosť pripojenia solárneho panelu a pripojenie stavebnice k PC – vďaka tomu môžete potom zostaviť ďalšie projekty pomocou programu, ktorý je súčasťou balenia.


 

RAD BOFFIN II

Tento rad obohacuje predchádzajúce stavebnice a tematické verzie s ďalšími stovkami projektov. Ponúka možnosť pripojenia MP3 prehrávačov, vytvorenie 3D obrázkov, hier na pamäť a rýchlosť.

Boffin Light obsahuje viac ako 50 súčiastok, z ktorých postavíte tranzistor, zosilňovač, farebný organ, vyskúšate si použiť Morseovu abecedu v praxi či svetelný tanec. Môžete hľadať odpovede na otázku, ako vzniká svetlo, ako sa prenáša, akým spôsobom možno rozpohybovať veci, ako vznikajú 3D obrázky, aké je svetelné spektrum, ale dozviete sa napr. i to, ako si vytvoriť telefón z téglika či povrázku. V návode je popísaných celkom 175 projektov.Boffin II 3D

Boffin Motion obsahuje viac než 60 súčiastok a postavíte z nich projekty s názvom detektor pohybu, maják, stroboskop s hudbou, guľomet, generátor, kolotoč a celkom 165 projektov, pri ktorých nájdete odpovede na otázky: „Čo je elektrina?“, „Ako sa elektrina prenáša?“, „Ako rozpohybovať veci a ako ich ovládať?“, „Ako funguje motor v prevodovke?“, „Ako vytvoriť svetelnú show?“.

Boffin Hry obsahuje 35 súčiastok a umožňuje zostaviť podľa návodu 203 projektov hier zameraných na postreh, rýchlosť, pamäť či presnosť. Obsahuje o. i. i farebný displej a rôzne svetelné a zvukové efekty.

Boffin 3D ponúka navyše priestorové stavanie do výšky – dosky umožňujú stavať steny a docieliť napr. tvar domu. Obsahuje 5 mriežok, ktoré sa dajú skladať k sebe v troch dimenziách. Má 60 súčiastok a vyskúšate si napr. kvapalný kábel, svetelný tunel, telegrafnú vežu, ohňostroj, sirénu či 3D žiaru. Medzi celkom 159 projektmi nájdete i dva bonusové projekty svetelného domu.

Boffin Môj Dom obsahuje 60 súčiastok, vďaka ktorým si môžete zostaviť svetelné čidlo, elektrické kúrenie, svietiaci strom a ďalšie projekty. Deti tak objavia, ako sa elektrina dostane do domov.

Boffin Zelená Energia obsahuje 45 súčiastok, vďaka ktorým si postavíte hybridný motor, skúšačku materiálu, solárne hodiny a ďalšie projekty. Deti sa vďaka tejto stavebnici dozvedia, ako sa vytvára elektrina z vody.


 

RAD BOFFIN III

Boffin Bricks je lahôdka pre milovníkov stavebníc typu Lego. Obsahuje dieliky, ktoré sú s bežným Legom kompatibilné, celkom 200 súčiastok, z ktorých postavíte maják, svetelnú križovatku, most, trojpodlažný dom, pevnosť – všetko s možnosťou obohatenia o rôzne elektronické efekty.

Tip: Pozrite sa tiež na video s prehľadom všetkých radov stavebnice Boffin.
Uznávam, že je veľmi ťažké si z takej veľkej ponuky variantov vybrať. Je však pravdou, že sa nemôžete spliesť. Základný princíp poznávania fungovania elektrických obvodov spĺňa každá verzia stavebníc. Vždy viete, že rôzne balenia medzi sebou môžete kombinovať a obohacovať ich. Výhodou je možnosť dokúpenia súprav, ktoré z nižších verzií radu I vytvoria tie vyššie.

 

RAD BOFFIN MAGNETIC

Naučte sa základy elektroniky hravou formou s magnetickou stavebnicou zo série Boffin Magnetic.

Boffin Magnetic Lite obsahuje 30 základných komponentov, pomocou ktorých vytvoríte viac ako 100 zaujímavých projektov, ako napríklad bludisko rôznych úrovní a dĺžok, DJ pult, alarm proti krádeži, vodivé piškvorky a ďalšie.
 


Všetky súčiastky stavebníc Boffin sa dajú dokúpiť, čo je veľmi ojedinelé, nie často sa s takou výhodou na trhu hier a stavebníc stretneme. Vďaka tomu tiež môžete počítať s tým, že až deti odrastú, zúročíte jednu zo svojich najlepších investícií do vzdelania tým, že stavebnice s čistým svedomím pošlete ďalej a umožníte tak ďalším generáciám objavovať kúzla fyziky a sveta elektriny.
Online obchod
Zdieľať
Monika Domincová Monika je našou externou posilou, autorkou mnohých recenzií a hodnotení spoločenských hier a stavebníc na blogu Agátinho sveta. Jej záľubou je hľadať edukatívne rozmery naprieč hrami a rozvíjať hrou svoju dcéru Karolínu.