Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog ŠKOLA VOLÁ! Čo bude váš školák potrebovať?

ŠKOLA VOLÁ! Čo bude váš školák potrebovať?

Tipy pre rodičov školákov 25. 8. 2020 3 minúty
Kateřina Hrubešová
Letné prázdniny sa pomaly chýlia ku koncu a deti čaká už za pár dní návrat do školských lavíc. Prebiehajú u vás doma práve veľké predškolské prípravy? Peračník, obaly, ceruzky, pastelky, zošity, pravítko, učebnice, prezuvky a, samozrejme, tá najkrajšia aktovka! Príprava detí do školských lavíc nie je vôbec jednoduchá vec. Aké školské pomôcky a nevyhnutnosti bude školák potrebovať, vám poradí naša Kristýna.

Aktovka alebo batoh

Základ pre školákov je školská taška. Ako vybrať tú správnu školskú tašku, ste sa mohli dozvedieť z predchádzajúceho článku. Školská taška by mala dieťaťu perfektne sedieť na chrbte. Odporúčame tašku vyskúšať. V našich predajniach môžete skúšať preverené české i svetové značky aktoviek, batohov a študentských batohov. S výberom vám ochotne poradí vyškolený personál.

Cena od: 40 EUR

Peračník a písacie potreby

Neodmysliteľným doplnkom školských aktoviek a batohov sú peračníky. Vyrábajú sa často v rovnakom dizajne, ako sú práve školské tašky. Ich ponuka je velmi široká, jsou vyrobeny z pevného materiálu a kvalitních zipů. Pri výbere okrem atraktívneho štýlového dizajnu hrá dôležitú rolu funkčnosť. Voľte taký peračník, do ktorého sa vojde všetko, čo v škole dieťa nevyhnutne potrebuje. „Zo svojich skúseností odporúčam peračník kúpiť bez výbavy a následne ho dovybaviť kvalitnými písacími potrebami, ako sú písacie perá, ktoré sa nerozmazávajú, nelámavé pastelky, ktoré nebude potrebné každý večer strúhať a pod.“, vraví Kristýna. Medzi základnú výbavu peračníka patrí ergonomicky tvarované pero, pastelky, mäkké ceruzky, strúhadlo, guma a pravítko.

Cena od: 9,49 EUR

Výtvarné potreby

Na výtvarnú výchovu budete potrebovať kvalitné pomôcky. Vyberajte pastelky, ktoré majú trojhranné telo pre lepšie uchopenie, kreslia sýtymi farbami a ich tuha sa pri neopatrnom zaobchádzaní neláme tak ľahko. Kvalitná fixka má odolný hrot, jasné farby a predovšetkým dlhú životnosť. Kúpte deťom špeciálny kufrík, ktorý obsahuje pastelky, voskovky, fixky, gélové pastelky, ceruzky a vodové farby so štetcami.

Cena od: 3,80 EUR

Školský doplnok

Deti sa v škole musia prezúvať pri príchode a na telocvik. Vhodným doplnkom do školskej výbavy je priedušné vrecko na prezuvky a tiež vrecko na lavicu. Uľahčí deťom skladovanie vecí, ktoré musia nosiť do školy. A navyše sa naučia zmyslu pre poriadok.

Cena: od 5,20 EUR

Desiatová prestávka

Deti budú do školy nosiť desiatu. Určite nechceme, aby končila rozpučená na dne školskej tašky. Preto je dôležité deti vybaviť štýlovým desiatovým boxom a fľašou na pitie. Plastová škatuľka síce zaberie viac miesta, ale desiata v nej lepšie drží tvar a prežije nejaký ten hod batohom. Kúpte deťom tiež kvalitnú fľašu na pitie. „Poslednou dobou je veľkým hitom zdravá fľaša. Je vyrobená z ekologicky šetrného materiálu, ktorý zabraňuje šíreniu plesní a rôznych nepríjemných pachov. Svojou veľkosťou sa vojde do väčšiny vreciek batohov.“, vraví Kristýna.

Cena od: 8,15 EUR

 

Hľadáte univerzálnu fľašu vhodnú do školy i na výlet do prírody? Skvelou voľbou je oceľová fľaša Klean Kanteen®. Fľaše ocenia predovšetkým milovníci prírody, sú bezpečnou a ekologickou alternatívou k plastovým a hliníkovým fľašiam. Fľaše s objemom 355 ml a 592 ml sú ľahké a pôsobia elegantným dojmom. V Agátinom svete môžete vyberať z rôznych dizajnov. Všetky fľaše disponujú konštrukciou s dvojitou stenou, ktorá udrží nápoj pekne studený alebo horúci podľa potreby.

Cena od: 19,95 EUR

Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.