Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Vianočný príbeh Agáty a Mateja: Pripravujeme sa na advent

Vianočný príbeh Agáty a Mateja: Pripravujeme sa na advent

Tipy na vianočné darčeky a tvorenie 19. 11. 2023 4 minúty
Tereza Kotilová
Ahoj rodičia, tu Agáta a Matej. Už sme sa prehupli do druhej polovice novembra, a to je jasný signál, že adventné prípravy sa stále viac stávajú aktuálnou témou. Poďte si prečítať pár našich tipov ohľadom príprav na advent a omrknúť inšpiráciu na vianočnú dekoráciu, adventné vence a kalendáre.

Vianočný príbeh Agáty a Mateja: Pripravujeme sa na advent

Vianočná výzdoba v réžii detí

Jasne, že vymaznaná vianočná domácnosť, ktorá nemá chybu, je sen každej mamičky. Ale keď my sa tak rady podieľame na vianočných dekoráciách. Naša mamička však vždy povolí k tomu, aby sme sa o to aspoň čiastočne postarali. A ako to prebieha u vás? Pustíte deti tiež k vianočnej výzdobe? Pokiaľ ste doposiaľ všetko obstarávali sami, skúste to tento rok inak. Uvidíte, že si to spoločne užijete.

 Vianočná výzdoba v réžii detí

Keďže k Vianociam patrí sneh, tak každý rok začíname vystrihovaním vločiek do okien, čím ho vábime, aby už napadol, a my sme mohli vyraziť bobovať. Pokračujeme tvorbou ďalších papierových dekorácií, ktoré vystavujeme všade, kde sa nám to páči. Náš obľúbený je krásny anjelik. Vždy si ich pripravíme viac a máme tak celú anjelskú rodinu. To je ohromne krásne a páči sa to veľmi aj mamičke a tatkovi. Tieto naše papierové výtvory potom dopĺňame sviečkami a prírodnými dekoráciami, ktoré nájdeme na našich prechádzkach.
 
Vianočné tvorenie na stiahnutie


 

Tipy na adventné kalendáre

Ako to máte s adventnými kalendármi u vás doma? Frčia tie čokoládové, alebo vlastnoručne vyrábané a plnené? A kto ho u vás doma nosí alebo vyrába? Mikuláš, Ježiško alebo rodičia? Čo vieme od kamarátov, tak u každého je to trochu inak. My si adventný kalendár vyrábame vždy spoločne pred Vianocami tak, aby bol do začiatku decembra hotový. Prvého nám ho potom naplní Ježiško, keď si ide pre list s našimi prianiami. Musíme mať teda do prvého decembra napísaný list Ježiškovi, inak by nebol plný adventný kalendár. Plní nám ho, aby nám to tešenie sa na Štedrý deň rýchlejšie utekalo. Mamička ale vraví, že Ježiško je zmätkár, tak ako občas aj my, a zabudne vždy na nejaké okienko. To potom mamička doplní sama. V kalendári vždy nachádzame na striedačku drobnôstky pre radosť a nejaké to maškrtenie.

V minulom príbehu sme vám dali tip na náš adventný kalendár na dotvorenie, ktorý si môžete vyzdobiť podľa seba alebo použiť naše predpripravené šablóny na dotvorenie. Už ste si ho vyrobili? Pochváľte sa nám v Agátinom inšpiratívnom kútiku.

Agátin svet - Adventný kalendár na dotvorenie

Chcete ďalšie tipy na adventné kalendáre? Tu sú:


Inšpirujte sa ďalšími tipmi na Agáta TV, kde sme pre vás natočili taktiež výrobu adventných vencov.
 

Veríme, že sme vám pomohli inšpirovať sa a už máte trochu jasno ohľadom vianočnej výzdoby i adventného kalendára. Teraz snáď len, čo do neho? To si prečítajte v našom článku 11 tipov, čím naplniť adventný kalendár.

Hlavne žiaden stres, veď adventný čas je hlavne o pohode, spoločne strávenom čase a odpočinku. Tak si to v pokoji užite po svojom. A ak sa chcete aj ďalej ladiť a tešiť s nami, tak sa tu zase zastavte, napíšeme spoločne Ježiškovi.

Prajeme vám zo srdca krásny adventný čas za nás všetkých z Agátinho sveta!
 
Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.