Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog Vyberáme školský batoh pre 2. stupeň

Vyberáme školský batoh pre 2. stupeň

Tipy pre rodičov školákov 22. 7. 2023 2 minúty
Tereza Kotilová
Výberu školského batohu či aktovky pre prváčikov sme zvyknutí venovať veľkú pozornosť, avšak rovnako tak pozorne by sme mali vyberať aj školský batoh pre väčšie deti. Detský chrbát je totiž aj naďalej vo vývoji, a je potrebné vybrať na neho skvele pasujúci batoh. Rovnako tak dôkladne, ako keď šiel váš školák zasadnúť do lavice po prvýkrát. Preto sme sa v tomto článku zamerali na výber študentských batohov pre 2. stupeň ZŠ. Poďte sa s nami pozrieť, na čo sa pri rozhodovaní zamerať.

Tipy pre správny výber školského batohu pre 2. stupeň ZŠ

Obchody dnes ponúkajú skutočne veľké množstvo študentských školských batohov, až je ťažké sa v ponuke orientovať a možno ľahko skĺznuť k dizajnovo zaujímavému, avšak po zdravotnej stránke k absolútne nevhodnému kúsku. Každá školská taška má svoje špecifiká a odlišný dizajn. Hlavný rozdiel je zásadne v kvalite, na ktorú je potrebné sa zamerať. Predstavíme vám pár základných bodov, ktorými je dobré sa riadiť pri výbere vhodnej školskej tašky aj pre väčších študentov.

Tipy pre správny výber školského batohu

Prehľadne a do detailu sme vám už radili v našom článku „Ako správne vybrať školský batoh alebo aktovku“. Opakovanie je však matka múdrosti, a tak si poďme vypichnúť to najdôležitejšie, na čo sa pri výbere študentského batohu zamerať.

Tipy pre správny výber školského batohu pre 2. stupeň ZŠ

1. Kupujte zásadne školské alebo študentské batohy. Nebýva výhodne kúpiť lacnú tašku s atraktívnym dizajnom v tržnici. Tie sú často vyrobené z nekvalitných materiálov a tiež nespĺňajú základné bezpečnostné podmienky. Odporúčame kupovať školský batoh v špecializovaných predajniach.

2. Váha batohu je dôležitá. Dieťa bude nosiť školský batoh na chrbte každý deň a samotná váha učebníc a zošitov je značná. Vyberajte batohy s čo najnižšou hmotnosťou.

3. Bezpečnosť na prvom mieste. Reflexné prvky by mali byť zakomponované do dizajnu batohu. Vedeli ste, že zvyšujú viditeľnosť dieťaťa za tmy až na 200 metrov?

4. Batoh musí sedieť. Vyberajte školský batoh podľa veku a veľkosti dieťaťa. Vždy vyskúšajte batoh na dieťati, že perfektne sedí.

5. Berte do úvahy usporiadanie batohu. Majte na mysli, že v školskom batohu nie sú iba učebnice a zošity. Vo vnútri sa často nachádza desiata, fľaša, počítač, telefón a ďalšie školské potreby. Preto odporúčame, aby mal batoh dostatočný počet káps a priehradiek

6. Zapojte deti do výberu tam, kde to ide. Dizajn hrá dôležitú rolu, preto odporúčame vo finálnom výbere zapojiť deti. Skúste nájsť kompromis a dohovoriť sa na nadčasovom dizajne, nech nemusíte za pár mesiacov striedať batoh podľa novej obľúbenej filmovej postavy.

Školské batohy Topgal pre 2. stupeň ZŠ  Školské batohy Topgal pre 2. stupeň ZŠ


Overené značky školských batohov, ktoré vedia ako na to

👉 Topgal

Pokiaľ pri výbere školského batohu pre študenta 2. stupňa zapátrate medzi overenými a rešpektovanými značkami, máte istotu, že nešliapnete vedľa a školská taška bude spĺňať vyššie spomínané dôležité kritériá. Jednou z takých je česká značka Topgal. Moderný dizajn, ergonomický chrbát a kvalitné spracovanie je samozrejmosť.

 

👉 coocazoo

Ďalšou skvelou značkou spĺňajúcou všetky nároky na vhodný študentský batoh je nemecká coocazoo. Tieto študentské batohy vynikajú hneď v niekoľkých rovinách – sú veľmi pohodlné na nosenie, ľahko ich nastavíte pomocou niekoľkých popruhov, úložný priestor je dostatočný a dobre členený. Navyše sa školské batohy coocazoo pýšia osobitým dizajnom, ktorý je neprehliadnuteľný a proste cool!

 

👉 Satch by Ergobag

V neposlednom rade prichádza s modelmi školských batohov pre 2. stupeň ZŠ aj obľúbená značka Ergobag. Rad študentských batohov Satch by Ergobag kombinuje inovatívne princípy trekingových batohov so všetkým, čo má spĺňať školský batoh. Podporuje správny vývoj chrbta a vďaka svojmu ergonomickému konceptu rastie s deťmi.


Tak ktorú značku školských batohov pre 2. stupeň ZŠ zvolíte vy? Pokiaľ je pre vás ťažké vybrať batoh či aktovku online, neváhajte nás kontaktovať, radi vám s výberom poradíme.
 
Online obchod
Zdieľať
Tereza Kotilová Píšem pre vás inšpiratívne články na Agátin blog. Také články, ktoré vám pomôžu s výberom hier, hračiek a pomôcok pre vaše deti. S veľkou radosťou niektoré hračky z Agátinho sveta osobne testujem v praxi, a to pod odborným dohľadom mojej dcéry Rozálie.