Potrebujete poradiť? 0940 052 867 Po - Pia 9:00 - 15:00
0
Košík
Úvodná stránka Mamin blog A je tu dlho očakávaná kolekcia Ergobag 2021!

A je tu dlho očakávaná kolekcia Ergobag 2021!

Tipy pre rodičov školákov 29. 4. 2021 3 minúty
Kateřina Hrubešová
Školské batohy značky Ergobag ste si veľmi obľúbili a iste netrpezlivo vyzeráte novú kolekciu. Máme veľkú radosť, že vám konečne môžeme predstaviť tak dlho očakávanú kolekciu 2021. Nové modely sú dizajnovo podarené, skvelá technológia prevedenia a kvalitný materiál z nich robí ideálny školský batoh pre každého školáka.

Edícia ekologických batohov ECO HERO od Ergobag

Značke Ergobag veľmi záleží na životnom prostredí, a preto zodpovedne pristupuje aj k jeho ochrane. Tkaniny vrátane pútok na zipse sú 100 % vyrobené z recyklovateľných PET fliaš. Premena plastového odpadu na materiál prispieva k ochrane životného prostredia. Napríklad na výrobu jedného batohu ECO HERO bolo použitých 41 PET fliaš s objemom 0,5 l, čo prispelo k zníženiu emisie CO2 o 2010 g na batoh. To zodpovedá množstvu emisií CO2 z 410 nafúknutých balónikov!

Kolekcia batohov Ergobag sa rozšírila o novú edíciu školských batohov ECO HERO. Ponúka dva nové modelyEco blue a Eco pink. Táto špeciálna edícia predstavuje školskú tašku najviac ohľaduplnú k životnému prostrediu. ECO HERO je nositeľom certifikátu bluesign® product a jeho výroba je klimaticky neutrálna. Namiesto syntetickej peny v ramenných popruhoch je použitá špeciálna ekologická pena vyrobená z morských rias.   

Prvá školská taška s certifikátom bluesign®

Ekologická značka „bluesign product“ venuje pozornosť nielen tomu, či finálny produkt obsahuje znečisťujúce látky alebo zvyšky chemikálií, ale tiež celému výrobnému procesu. V každej fáze výrobného reťazca je skúmaný spôsob, ako optimalizovať proces z hľadiska materiálu, chemikálií, spotreby vody a energie, emisie, ochrany zdravia pri práci a ochrany spotrebiteľa.

Výrobky so štítkom „bluesign®“ musia spĺňať prísne kritériá, ktoré nie sú pre výrobu batohu ľahké. Batoh sa vyrába z mnohých dielov a implementácia bluesign normy v celom výrobnom reťazci je dlhá a komplikovaná cesta. Značke Ergobag sa podarilo vyrobiť školský batoh ECO HERO s certifikáciou bluesign®! 

Ekologická pena BLOOM z morských rias

Značka Ergobag používa plastovú penu BLOOM pre výstuhu ramenných popruhov. BLOOM je prvá plastová pena, ktorá je čiastočne vyrobená z biomasy vodných rias. Tieto riasy sú obnoviteľným zdrojom. Podieľajú sa na udržiavaní ekologickej rovnováhy v prírode, ale pri ich premnožení môžu poškodiť životy rastlín, zvierat a dokonca aj ľudí. Odfiltrovaním premnožených rias pomáhame zmierňovať dopady na životné prostredie. Premenou riasovej biomasy na plast tiež redukujeme našu závislosť na rope, ktorá je na rozdiel do rias neobnoviteľným zdrojom. Namiesto syntetickej peny v ramenných popruhoch je použitá špeciálna ekologická pena vyrobená z morských rias. 

Spony z bioplastu

Pre výrobu spony použila značka Ergobag tiež prírodný materiál. Ide o materiál, ktorého hlavnou zložkou je ricínový olej (60 %) z bôbov ricína obyčajného. Podarilo sa tak nájsť obnoviteľnú alternatívu ku klasickým plastom, ktoré sú vyrábané z ropy.

Nové dizajny v kolekcii Ergobag 2021

Dnešné deti sú, bohužiaľ, zahrňované množstvom svietiacich a blikajúcich predmetov, ktoré priťahujú ich pozornosť. Nie je preto divu, že batoh bez nápaditého dizajnu a hravých prvkov ich nezaujme. Tohtoročnú kolekciu Ergobag oživilo niekoľko žiarivých a svetlých modelov. Všetky batohy možno prispôsobiť módnym trendom pomocou kletties, čo sú vymeniteľné obrázky na suchý zips. Nechýba opäť ponuka plyšových a reflexných kletties

Z novej kolekcie si vyberie každé dievča aj chlapec. Model Magical blue zaujme na prvý pohľad svojou krásnou modrou farbou so vzorom hviezd. Batoh pôsobí elegantne, ale zároveň športovým dojmom. Ozdobu batohu tvoria dve rozkošné kletties s motívom víly. Až omrzí motív, jednoducho vymeníte kletties za iný, ktorý je práve „IN“. Batoh tak nestráca na atraktivite už po dvoch až troch mesiacoch.

Veľmi krásny je tiež model Violet confetti. Látka je zdobená potlačou farebných konfiet. Ilustrovaný motív narodeninovej oslavy na vymeniteľných obrázkoch rozžiari váš batoh počas minúty. Niektoré farby milujete, niektoré vám neprekážajú a pokiaľ nemáte radi dievčenské odtiene, vyberte z tmavších tónov, ako napr. Fluo mystic, Modrý Zig Zag 2021 alebo Eco blue.

V kolekcii 2021 nájdete opäť čierny batoh zig zag 2021, ktorý je celý reflexný. Tento batoh je vidieť zo všetkých strán, je celý vyrobený z reflexnej látky. Kombinácia decentnej farby s jemne bielym vzorom pôsobí veľmi čisto. Pripomína nočnú oblohu počas letnej búrky. Vďaka reflexnému materiálu bude vaše dieťa vždy viditeľné za šera alebo na neosvetlenej vozovke – dokonalá viditeľnosť z 360 stupňov.

Z chlapčenských modelov stojí ďalej za zmienku batoh so športovým motívom. Dizajnéri sa inšpirovali pohybom a navrhli krásny batoh pre vášnivých futbalistov. Dominantnú rolu tu hrá, samozrejme, zelená farba – farba trávnika. Decentná potlač rysov futbalovej lopty a siete dodáva batohu mimoriadny vzhľad, ktorý možno ešte pozdvihnúť o úroveň vyššie vďaka kletties s tematikou futbalových šampiónov. Tak hurá do školy a potom na futbal!

Ergonomický batoh šetrí chrbát detí

Unikátne ergonomické riešenie je veľkou výhodou značky Ergobag. Všetky batohy Ergobag majú skvele vyvinutý chrbtový systém, ktorý zaručuje zdravý vývoj detskej chrbtice a správne držanie tela. Zároveň je ale nutné počítať s vyššou cenou, ktorá je daná vysokou kvalitou spracovania a použitím pevných a odolných materiálov.

Podľa odborníkov je dôležité mať správne nastavené popruhy, umiestniť ťažké veci smerom ku chrbtici a pritiahnuť celý batoh čo najbližšie ku chrbtu. Výškovo nastaviteľný hrudný popruh priťahuje ramenné popruhy viac na hrudník, tým dostanete batoh čo najbližšie ku chrbtu. Bedrový pás pomáha rozdeliť náklad rovnomerne na panvu a nohy a uľahčuje tak ramenám a vyšším častiam chrbta. Pri správnom nastavením zaistíte pohodlnú polohu batohu na chrbte.

Prehľad kolekcie 2021

Prezrite si celú kolekciu školských Ergobag 2021 určených pre žiakov 1. stupňa ZŠ. V rovnakom dizajne môžete zakúpiť i školský peračník, športové vrecko, peňaženku a vymeniteľné obrázky kletties. Alebo kúpte školský batoh v zvýhodnenej súprave s peračníkom alebo v širšej súprave s ďalšími školskými potrebami. Celú ponuku nájdete v našom e-shope.

Všetko v jednom dizajne, ktorý si vaše dieťa zamiluje.

 

Online obchod
Zdieľať
Kateřina Hrubešová Kateřina sa stará o Facebookovú stránku Agátinho sveta, je tiež autorkou mnohých článkov Agátinho blogu. Skúma vlastnosti našich hračiek do najmenšieho detailu. O získané poznatky sa delí v pravidelných rubrikách, ktoré sú súčasťou našich newsletterov.